Futbol

Cristiano Ronaldo, guanyador del FIFpro 2008

Ja s'ha fet públic el nom del guanyador del FIFpro 2008, el guardó que guanya el millor futbolista de l'any segons l'opinió dels seus companys de feina. El portuguès del Manchester United, Cristiano Ronaldo, ha estat l'afortunat d'entre els onze elegits, entre els quals hi ha tres jugadors del Barça. La llista de l'onze ideal és la següent: Iker Casillas, Sergio Ramos, John Terry, Carles Puyol, Rio Ferdinand, Gerrard, Xavi, Kaka, Leo Messi, Fernando Torres i Cristiano Ronaldo.

Actualitzat
Fa poc més d'un mes rebia la Bota d'Or. El títol de màxim golejador europeu. Aquest dilluns, Cristiano Ronaldo hi ha afegit un títol més: el que dóna la Federació Internacional de Futbolistes Professionals. Pels futbolistes, aquest és un dels trofeus més importants, ja que són ells, i no pas els periodistes o els entrenadors, els qui escullen el guanyador. Més de 57.500 futbolistes professionals de 42 països diferents han triat el portuguès. A favor, els 42 gols marcats durant la temporada i els títols guanyats: la lliga anglesa i la Lliga de Campions.

Aquest currículum ha pesat més que el que defensen els seus detractors, que diuen que Cristiano Ronaldo, en els moments importants, es veu superat per la pressió i acostuma a fallar. És el que li va passar al Camp Nou, quan va fallar un penal a l'inici del partit d'anada de semifinals contra el Barça, o a la mateixa final, a Moscou, davant del Chelsea, en la tanda de penals. El Manchester United va guanyar el trofeu tot i l'errada del portuguès en el seu llançament.

Aquest títol també serveix de pista. L'any passat, els futbolistes van triar el brasiler Kaká com el millor jugador de l'any. Unes setmanes després, la revista France Football coincidia en el veredicte i atorgava al jugador del Milan la Pilota d'Or. Si el criteri és el mateix, Cristiano Ronaldo ja pot anar fent una mica més de lloc a la vitrina.
Anar al contingut