Bale i Cristiano a les semifinals de l'Eurocopa (Reuters)

Cristiano Ronaldo és més decisiu que Gareth Bale i Portugal supera Gal·les a la semifinal de l'Eurocopa (2-0)

En el duel de semifinals entre les seleccions de les dues estrelles del Reial Madrid, el portuguès ha tingut més pes en el desenllaç que el gal·lès. Portugal jugarà la final de l'Eurocopa.

En un duel on totes les mirades estaven fixes en el portuguès Cristiano Ronaldo i el gal·lès Gareth Bale, que amb Karim Benzema integren la davantera del Reial Madrid, Portugal ha superat Gal·les per 2 a 0, classificant-se per la final de l'Eurocopa. Dels sis partits que els vencedors han disputat en aquesta competició, és el primer que guanyen al final dels primers 90 minuts (3 empats en la primera fase, triomf en la pròrroga en vuitens i als penals en quarts).

La selecció portuguesa ha començat dominant els primers minuts del joc. La seva millor ocasió en aquesta fase inicial ha estat un xut de Joao Mário en el minut 15 que ha sortit massa creuat. Pels gal·lesos ha començat a aparèixer Bale, trencant amb la seva velocitat el plantejament del seu rival. En el minut 21 ha marxat per velocitat de Cristiano però la seva centrada no ha trobat rematada. Un minut més tard ha tornat a desfer la defensa contrària però el seu xut centrat ha acabat a les mans del porter Rui Patricio.

Cristiano Ronaldo no ha començat a aparèixer fins el final de la primera meitat. En el minut 43, ha enviat fora una rematada de cap. En la segona meitat, la gran estrella madridista ha estat decisiva. En el minut 49, obrint el marcador amb una potent rematada de cap en un córner. I en el 52 amb un xut seu que desviat pel valencianista Nani ha significat el 2 a 0.

Cristiano ha estat a punt de fer el 3 a 0 en un xut de falta en el minut 62, que ha sortit alt per molt poc. Dos minuts més tard ha estat Joao Mário qui ha desaprofitat una claríssima ocasió, recollint una pilota morta després d'un rebuig del porter Hennessey a xut de Nani. En el 71 l'oportunitat ha estat per Jose Miguel Fonte, en un cop de cap que ara sí ha aturat bé el porter gal·lès.

Després d'un xut llunyà de Bale directe a les mans del porter de Portugal, Danilo Pereira ha tingut el 4 a 0 en un potent xut en el minut 78 que, després de tocar en Hennessey, ha seguit dirigint-se lentament, per inèrcia, cap a la xarxa. El porter gal·les ha reaccionat per evitar el gol a l'últim moment. Bale ha tornat a provar sort en el minut 80, novament de lluny, i ara si Rui Patricio ha hagut d'esforçar-se per aturar la pilota. L'extrem, ja sense forces, ha intentat liderar la remuntada, però aquesta no s'ha produït.

Cristiano ha tornat a tenir una claríssima oportunitat, ara a la contra, en el minut 85, però no ha sabut definir amb el xut final. D'haver marcat, hagués superat el francès Michel Platini com a màxim golejador històric de l'Eurocopa. Tots dos sumen en aquests moments 9 gols en les fases finals de la competició. A la final tindrà una nova oportunitat de batre aquest registre. Si que ha batut, però el de semifinals del campionat europeu de seleccions disputades de forma consecutiva, 3 . Cap altre jugador ho havia fet abans.