Barça

Cristian Tello dóna aire fresc a un Barça castigat per les nombroses baixes en atac

La victòria per 2 a 1 davant la Reial Societat, combinada amb el triomf del Reial Madrid a Getafe, fa que no hi hagi canvis al capdavant de la Lliga i els blaugrana continuen a set punts dels blancs. En un ambient gèlid al Camp Nou, la irrupció de Cristian Tello, que va fer el primer gol del Barça en el seu primer partit de titular, es va convertir en el dissetè futbolista del planter que debuta amb Guardiola i va ser la millor notícia d'un equip que va començar amb vuit jugadors formats a La Masia a l'onze inicial. Sergio Busquets, amb un trau profund al genoll, no està descartat per la tornada de les semifinals de Copa, dimecres al Camp Nou contra el València.

Actualitzat
Cristian Tello va néixer a Sabadell l'any 1991 i es va formar com a extrem en una de les escoles de futbol més prestigioses de Catalunya, la de la Damm, abans de tornar al Barça. Tot i estar a un pas de quedar-se a l'Espanyol, però, va  pensar que tenia un deute pendent amb els que al Barça creien que s'havia estancat com a futbolista.

El vallesà és un jugador extremament ràpid, amb capacitat de desbordament, destre, però que fa anar molt bé les dues cames. Es va formar al Can Rull de la seva ciutat natal i amb 12 anys va fitxar pel Barcelona per unes 10.000 pessetes al mes. Tello va enlluernar com a davanter centre, que és del que jugava abans que a la Damm el reconvertissin en extrem. Va fer 64 gols en una temporada, però la seva progressió es va frenar, va haver d'anar-se'n, va jugar un any amb els cervesers i la següent amb el juvenil de l'Espanyol i amb el filial blanc-i-blau.

"Em vaig estancar perquè no tenia minuts", va reconèixer Tello en una antiga entrevista. El vallesà, fonamental en el triomf d'ahir a la nit contra la Reial Societat, ho va fer tan bé a l'Espanyol que li van ploure ofertes: primer equip de l'Espanyol, Vila-real, Reial Madrid i també una del Barça. I Tello, que ja sabia que Pep Guardiola anava darrere dels seus passos, va tornar i ho va fer per la porta gran. Va ser convocat per fer la pretemporada amb el primer equip el 2010. Una lesió li va tallar la progressió, però aquesta sembla la seva temporada.

Va començar amb el filial a Segona, va debutar en Copa contra l'Hospitalet, va marcar el seu primer gol a la tornada contra aquest equip, es va estrenar en Lliga contra el Vila-real i en el seu primer partit com a titular a la Lliga, va trigar nou minuts a marcar. Així de ràpid és Tello, el dissetè jugador del planter que debuta amb Guardiola.

La lesió de Busquets es queda en un ensurt

Una forta trepitjada de Carlos Martínez va deixar fora de combat Sergio Busquets. El futbolista basc li va clavar els tacs al genoll, i al Camp Nou van saltar totes les alarmes. El de Badia no és dels que es queixa i algunes reaccions, sobretot la de Cesc, van fer témer una lesió greu. En un tram de la temporada amb tants lesionats, fins i tot Guardiola s'ensumava el pitjor. Per sort, no hi ha va haver afectació òssia. Només un gran trau i uns punts de sutura van fer que tot quedés en un ensurt i res més. Busquets no està descartat per al partit de tornada de la Copa del Rei contra el València que es disputarà aquest dimecres al Camp Nou. Per la seva banda, Xavi va descansar per segon partit consecutiu per molèsties al soli, i Alexis tampoc va jugar ni un minut per uns problemes musculars que el fan ser seriós dubte per al duel contra el València. Els jugadors del Barça prepararan a partir de dilluns la tornada de les semifinals de la Copa en un partit clau.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut