Un Barça farcit de jugadors del planter pateix més del compte per tombar la Reial Societat (2-1)

Amb més patiment del previst, el Barça ha aconseguit la victòria contra la Reial Societat al Camp Nou i es manté a set punts del Reial Madrid en la classificació. Els blaugranes, amb un onze titular amb vuit jugadors del planter, s'han avançat amb un gol matiner de Tello, el millor del partit, i semblaven sentenciar l'enfrontament quan Messi ha fet el 2 a 0 en el 71. Però, en la següent jugada, Vela ha reduït distàncies i ha provocat l'ai al cor de l'afició blaugrana. Tot i patir més del compte, el Barça ja pot pensar únicament i exclusivament en el decisiu duel de Copa del Rei contra el València.

Pensant en el decisiu duel contra el València a la Copa del Rei, Pep Guardiola ha reservat un bon grapat de titulars i ha presentat un onze inicial amb fins a vuit jugadors del planter. Tot i l'intens fred, els poc més de 52.000 valents que han anat fins al Camp Nou, la pitjor entrada de la temporada a la Lliga, han vist un inici elèctric que ha fet pujar ràpidament la gèlida temperatura. En cinc minuts frenètics, els dos porters s'han lluït per evitar el primer gol del matx. Messi s'ha topat amb Claudio Bravo i a continuació, Diego Ifrán ha vist com Víctor Valdés també li ha guanyat la partida.

Encara no s'havia arribat al minut 10 quan Cristian Tello, que debutava com a titular amb el primer equip, ha obert el marcador amb un toc suau després de rebre una genial assistència de Messi. L'extrem de Sabadell, que ja havia marcat dos gols a la Copa contra l'Hospitalet, ha enlluernat amb la seva velocitat per la banda esquerra de l'atac blaugrana. Amb el resultat a favor, el Barça ha desplegat el seu millor futbol i ha disposat de clares ocasions per ampliar el mínim avantatge. Messi ha tornat a topar amb Bravo, Cesc ha xutat ajustat per sobre del travesser i Alves ha rematat massa creuat.

Patiment innecessari

Només començar la segona meitat, Valdés ha tornat a ser providencial desviant un altre un contra un a Griezmann, que li havia pres la cartera a Mascherano. Malgrat aquest ensurt, el Barça s'ha abocat en busca d'un gol de la tranquil·litat que no arribava. Messi ha incrementat la seva angoixa fallant una ocasió clamorosa i poc després, Cuenca ha estavellat un xut al travesser i, en el refús, Tello ha marcat, però el gol ha estat anul·lat perquè Alves toca la pilota en fora de joc. Just després del 2 a 0, ha arribat el gol de la Reial Societat. La passada de Griezman l'ha transformat Vela en el 2 a 1.

Els bascos, sense esperar-ho, han tornat a entrar en el partit. Tant que Guardiola ha fet un doble canvi. Busquets i Abidal han entrat per Dos Santos i Puyol. Però la presència de Busquets sobre la gespa ha estat un vist i no vist. Només cinc minuts després d'entrar camp, el migcampista blaugrana l'han hagut de retirar en llitera. Els que eren a prop seu s'enduien les mans al cap després que Carlos Martínez li hagi clavat els tacs al genoll en una pilota dividida. Malgrat l'ensurt inicial, Busquets només té un trau profund al genoll dret i en principi no hauria de tenir problemes per poder jugar contra el València. De poder haver guanyat per golejada, el Barça ho ha acabat fent per la mínima i patint més del compte.