Òscar Grau i Albert Soler, denunciats pel cas Negreira
Òscar Grau i Albert Soler, denunciats pel cas Negreira
Barça

Més cas Negreira: la Fiscalia sol·licita la declaració com a testimoni de Laporta i denuncia Grau i Soler

Segueix el degoteig de noms en la denúncia dels fiscals al FC Barcelona

Redacció Esport3Actualitzat

La Fiscalia ha sol·licitat la compareixença de Joan Laporta perquè l'actual president del FC Barcelona declari com a testimoni del cas Negreira, que investiga el pagament de diners quan aquest va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres. Així mateix, la Fiscalia també demana que compareguin davant del jutge els exmandataris Joan Gaspart i Sandro Rosell, segons ha avançat El País. Cap d'ells, però, consta com a denunciat.

La Fiscalia té previst incloure el Futbol Club Barcelona com a persona jurídica entre els denunciats per un cas de corrupció continuada en l'esport. A banda de l'exàrbitre, la denúncia també es dirigeix cap a l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu, i, com s'ha sabut aquest dimecres, també cap a l'antic CEO del club Òscar Grau, i l'exdirectiu tant del club blaugrana com del CSD Albert Soler.

La policia investiga el cas des de fa un any i les seves conclusions seran traslladades ara a un jutge de Barcelona. El presumpte delicte de què s'acusa el Barça va entrar en vigor amb la reforma penal del 2010 i és per això que la directiva que queda implicada en les denúncies pertany a l'etapa Bartomeu, tot i que els pagaments del Barça a l'empresa d'Enríquez Negreira es van iniciar l'any 2001, quan Joan Gaspart n'era el president, i es van mantenir sota els mandats de Laporta, Rosell i Bartomeu fins al 2018.

El fet que el delicte es contempli en modalitat continuada fa que les possibles penes que se'n derivin siguin més greus si el club o la resta d'acusats són trobats culpables.

 

 

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
Anar al contingut