Bàsquet

Becky Hammon es converteix en la primera entrenadora principal a l'NBA

Hammon ha dirigit els San Antonio Spurs enfront dels Lakers després de l'expulsió de Gregg Popovich

Redacció Esport3Actualitzat

Becky Hammon ja va fer història l'any 2014 quan es va convertir en la primera tècnica assistent en un club de l'NBA en integrar-se a l'equip tècnic dels San Antonio Spurs, i ara ha fet un pas més en la normalització de la presència de la dona en l'esport d'elit en convertir-se en la primera entrenadora principal de l'equip. Ha estat durant el partit Spurs-Lakers (107-121), després que Gregg Popovich ha estat expulsat en el segon quart per haver criticat de manera vehement una decisió arbitral. Així explicava la situació la mateixa protagonista poc després del xiulet final:

"Tot ha anat molt de pressa. Popovich m'ha assenyalat a mi quan l'han expulsat. Això és tot. Sincerament, en aquell moment només mirava de guanyar el partit. Provo de no pensar gaire en la imatge que dona tot plegat, perquè pot ser aclaparador. He intentat fer la meva feina i estar concentrada per ajudar els jugadors. No he tingut gaire temps per reflexionar. No m'he mirat el telèfon, i no sé gaire què ha passat fora de la pista. En qualsevol cas, ha estat una situació d'aprenentatge per a tots nosaltres, però m'hauria agradat acabar amb una victòria."

La presència de Hammon com a tècnica principal ha rebut elogis generalitzats, també per part del bàndol rival. LeBron James, tot un símbol de l'NBA, l'ha felicitat:

"S'ha hagut de fer càrrec de l'equip i demostrar la seva feina, el seu talent i el seu amor per aquest esport. És una gran apassionada d'aquest esport. Moltes felicitats per a ella i també per a la nostra Lliga."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut