Josep Maria Bartomeu es podria enfrontar a una moció de censura si no dimiteix
Barça

Bartomeu: "Marxar hauria estat una irresponsabilitat"

El president del Barça explica que el més fàcil hagués estat dimitir però que no plega per responsabilitat, espera fer una transició tranquil·la després de les eleccions, confirma a Koeman com el pròxim entrenador i admet que s'hauran de fer canvis a la plantilla però assegura que Messi és intransferible

David CarballoActualitzat

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat en una entrevista a Barça TV que ni ell ni la seva junta directiva s'han plantejat dimitir després de la contundent derrota contra el Bayern de Munic a la Champions i ha insistit que marxar ara del club hauria estat una irresponsabilitat.

"El més fàcil seria dimitir ara. No hem volgut dimitir, volíem fer la planificació de la propera temporada. Ni tampoc avançar les eleccions. És una decisió de responsabilitat per poder fer una transició tranquil·la. Marxar hauria estat una irresponsabilitat".

Bartomeu ha negat que el Barça tingui una crisi institucional, i només ha admès una crisi esportiva que espera superar fent una evolució de l'actual plantilla.

"Tenim una crisi esportiva, no és una crisi institucional. No és una crisi de club. És una evolució, amb jugadors que ja han complert una etapa i altres joves que vindran. És només una crisi esportiva que hem d'arreglar".

El màxim mandatari blaugrana també ha confirmat que Ronald Koeman serà el pròxim entrenador del Barça i que Eric Abidal ha deixat de ser el secretari tècnic per decisió pròpia.

"Si tot va bé, Koeman serà l'entrenador del Barça la temporada que ve. Apostem per Koeman per la seva experiència, va estar al Dream Team i creu en la nostra filosofia".

Bartomeu també s'ha mostrat convençut que Messi seguirà vestint la samarreta del Barça la pròxima temporada

"Messi? Ell ha dit moltes vegades que vol retirar-se a Barcelona. Koeman m'ha dit que vol que Messi sigui el protagonista del seu projecte. Té contracte fins al 2021, segueix sent el millor jugador del món i el tenim nosaltres".

El president del Barça ha assegurat que després de la desfeta a Liverpool va pensar en fer canvis però que ara ha arribat el moment de fer-los després de 12 anys aixecant títols.

"La responsabilitat del 2-8 és compartida, entre el vestuari i la directiva. Després del que va passar a Liverpool vaig voler donar una oportunitat a tècnics i jugadors, ara sí que toca fer un canvi. Portem 12 anys aixecant títols i ara és el moment d'acomiadar a algun d'aquests jugadors amb tots els honors".

Sobre el futur esportiu del club, Bartomeu ha deixat clar que no serà una temporada de transició tot i els problemes econòmics provocats per la pandèmia de la Covid-19 i que faran un projecte que sigui guanyador.

"El Barça no té anys de transició. Farem un projecte que sigui guanyador. Hem de il·lusionar, com a socis, amb els jugadors joves que han arribat. Cartes de llibertat? Totes les opcions estan obertes".

Per últim, Bartomeu ha fet una llista dels jugadors que considera intransferibles, com és el cas del jove Ansu Fati i Leo Messi, entre d'altres.

"Ansu Fati és instransferible. Ens han arribat ofertes per ell però no el volem vendre. Messi és intransferible i ell ho sap. També altres jugadors com Ter Stegen, Lenglet, De Jong, Semedo, Dembélé, Griezmann"

ARXIVAT A:
Josep Maria BartomeuKoemanMessi
Anar al contingut