André Greipel
André Greipel celebra amb el braç alçat el triomf a la segona etapa del Giro (EFE)
Ciclisme

André Greipel exhibeix enginy i potència per emportar-se la segona etapa i el mallot rosa del Giro

El velocista alemany s'ha imposat a l'esprint de Tortolì després d'una jornada esgotadora; Pöstlberger i Ewan el segueixen en la general a pocs segons

Actualitzat

André Greipel s'ha imposat amb un esprint poderós en l'arribada de la segona etapa del Giro d'Itàlia, que ha rodat per Sardenya, entre Olbia i Tortolì, un recorregut de 221 quilòmetres. És la setena victòria de l'anomenat "Goril·la de Rostock" en la ronda transalpina, i li val per posar-se la "maglia" rosa.

L'alemany estava empipat per no haver pogut vestir-se de líder després de la primera jornada, i ha estat el més hàbil des que tots els velocistes s'han anat situant en el llarg descens que precedia la recta final de Tortolì, on s'ha imposat a l'italià Roberto Ferrari i al belga Jasper Stuyvens, tots amb un temps de sis hores cinc minuts i vint segons. A Greipel també l'ha ajudat la mala fortuna del temible Caleb Ewan, a qui se li ha sortit el peu del pedal en el pitjor moment.

Abans de l'arribada, l'etapa ha tingut un quintet fugat -Oswian, Koshevoy, Shalunov, Andreetta i Teklehaimanot- que no s'ha deixat atemorir pel vent que ha bufat de cara des del principi i els 2.800 metres de desnivell, en un continu puja i baixa. Però el trajecte era llarg i el gran grup mai ha perdut la referència del escapats, que no ha superat els quatre minuts. Han resistit en el primer pas de muntanya, al Nuoro, de tercera categoria, però han quedat neutralitzats en el següent, el Genna Silana, de segona, a 46 quilòmetres de meta. En aquest últim cim, a Teklehaimanot li ha quedat el consol d'haver passat primer per poder-se posar el mallot de líder de la muntanya.

Des d'aquí, l'equip Barhain de Vincenzo Nibali ha pres el control de la situació i ha impulsat un descens trepidant fins a la zona plana, a 10 de l'arribada. El gran grup s'ha posat en fila i hi ha hagut alguns talls en el gran grup que han perjudicat Zakarin, un dels candidats al podi. El campió italià, Giacomo Nizzolo, tampoc ha aguantat: ha perdut mig minut i l'oportunitat de disputar l'esprint.

En els últims quilòmetres encara hi ha hagut una temptativa de fuga per part de Lukas Pöstlberger, però l'atac ha estat des de massa lluny i ha permès que els equips amb velocistes l'atrapessin a temps. Res no havia d'impedir l'esprint final.

El triomf de Greipel amplia un palmarès que ja feia respecte. A més de les set etapes del Giro, l'alemany també compta onze victòries al Tour de França i quatre a la Vuelta. En la tercera etapa de diumenge defensarà el color rosa de líder de la general contra Pöstlberger, que és a quatre segons, i Ewan, a vuit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut