Fórmula 1

Alonso s'accidenta al Japó i Hamilton s'acosta al títol mundial després de guanyar la cursa

Fernando Alonso ha dit adéu al Japó a moltes de les seves opcions per aconseguir el seu tercer Mundial de Fórmula 1. L'asturià ha estat qui s'ha vist més afectat per la intensa pluja que ha caigut al circuit de Fuji, ja que ha hagut d'abandonar a mitja cursa després de xocar contra un mur de protecció. Aquesta circumstància ha permès a Lewis Hamilton comandar la prova sense oposició per acabar guanyant i fer un gran pas per aconseguir el seu primer títol mundial. El pilot de McLaren, que ara té 12 punts d'avantatge respecte al seu company d'equip quan en queden 20 per disputar-se, s'ha vist acompanyat al podi per dos pilots finlandesos: Kovalainen (Renault) ha estat segon, i Räikkönen (Ferrari), tercer després d'una gran remuntada.

Actualitzat

La intensa pluja que queia sobre el circuit de Fuji ha provocat una atípica sortida darrere del "safety car". Han estat setze voltes neutralitzades fins que el "safety" ha marxat de la pista i els monoplaces han pogut començar a competir. Avui més que mai, la "pole position" ha estat decisiva. La intensa pluja i els problemes de visibilitat que provocava han obligat els pilots a mantenir unes distàncies que han afavorit clarament el "poleman" d'avui, Lewis Hamilton. Les complicades condicions de la pista i la falta de visibilitat han provocat un munt de tocs entre pilots. Hamilton ha topat amb Robert Kubica, però el pilot anglès se n'ha sortit sense conseqüències i ha estat capaç de controlar la cursa i proclamar-se'n guanyador, un cop gairebé definitiu per aconseguir el títol mundial. Sobretot després de veure que Alonso ha sortit molt mal parat dels seus problemes sota la pluja. El toc amb Vettel li ha deixat molt fet malbé el monoplaça i ha acabat contra el mur de protecció després de perdre el control del McLaren. Avui, Alonso ha vist com s'esvaïen gairebé totes les seves opcions per revalidar el títol mundial.

Dos finlandesos al podi

Els Ferrari han protagonitzat un inici de cursa ple d'errors i indecisions. Malgrat això, Räikkönen, amb molta més dificultat del que és normal, ha anat remuntant posicions i ha acabat al podi en una destacable tercera posició. Un parell de pilots joves poc habituats a anar al davant han estat avui protagonistes. Per un cantó, Sebastien Vettel, el jove pilot de Toro Rosso, ocupava la tercera posició, darrere de Mark Webber. Era l'actuació de la seva vida, però, incomprensiblement, circulant amb el "safety car" en pista, ha topat amb Mark Webber i s'ha hagut de retirar. Un dels beneficiats d'aquest incident ha estat Heikki Kovalainen. El jove pilot finlandès ha aconseguit pujar a un podi de Fórmula 1 per primera vegada en la seva carrera i, de passada, donar a Renault el primer podi de la temporada.

Kubica i Massa, frec a frec espectacular

I per acabar, l'espectacular lluita que han protagonitzat Robert Kubica i Felipe Massa en el tram final de la cursa. El polonès i el brasiler han decidit oferir tot l'espectacle que la majoria de pilots han escatimat durant la cursa. Una d'aquelles lluites que hauria d'haver-hi en tots els grans premis de la temporada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut