ESTRENA

"À la ville de... París", el pòdcast olímpic de Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio comença el camí cap als Jocs a sis mesos de la inauguració de París 2024

Marta Garcia i GanauActualitzat

Soc Marta Garcia i Ganau, i soc una apassionada dels Jocs Olímpics. Una passió que em ve des que, anys després dels Jocs de Los Angeles 84, vaig descobrir unes pel·lícules de resum que em van captivar. Especialment, la competició de gimnàstica.

Després ja vindrien aquelles matinades de caps de setmana en què visionava, una vegada i una altra, la final per equips de la gimnàstica artística a Seül 88. I llibres on vaig conèixer Pierre de Coubertin, on vaig empatitzar amb les injustícies comeses contra Jim Thorpe i amb les llàgrimes d'Olga Kórbut i on vaig descobrir històries com la de Duke Kahanamoku.

Anys després, amb Catalunya Ràdio, he tingut la sort i el plaer de coordinar els Jocs d'Atenes 04 i cobrir sobre el terreny els de Pequín 08, Londres 12 i Rio 16.  

Què trobaràs en aquest nou pòdcast?

"À la ville de... París" és el pòdcast olímpic de Catalunya Ràdio, on trobaràs tota la informació referent als Jocs Olímpics que aquest estiu es fan a París. Els Jocs són l'esdeveniment esportiu per excel·lència i a Catalunya Ràdio ho viurem amb tots els detalls.

El calendari de competició, les seus que acolliran els diferents esports, els clàssics i també els nous que s'estrenen en aquests Jocs de la capital francesa. I per descomptat, també els esportistes catalans i les estrelles internacionals que estan cridades a ser els noms destacats dels Jocs de la 33a olimpíada. En aquest pòdcast mensual també descobriràs algunes anècdotes de la història olímpica. Perquè sí, els Jocs Olímpics són l'espectacle esportiu més gran del món!

El primer capítol del pòdcast va dedicat a la gimnàstica artística, un dels esports clàssics dels Jocs. Des que el baró Pierre de Coubertin va recuperar els Jocs de l'era moderna amb els d'Atenes el 1896, la gimnàstica ha estat sempre en el programa olímpic. És un dels tres esports individuals més seguits, juntament amb l'atletisme i la natació, i les estrelles gimnàstiques que brillen en cada edició dels Jocs acaben sent un dels seus noms propis.

Escolta-ho ara:

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut