Barcelona

Promouen l'Assemblea Nacional de Catalunya perquè el Parlament es decanti per la independència

Unes 200 persones han fet una crida a participar a la Conferència Nacional per a l'Estat Propi. El 30 d'abril es reuniran al Palau de Congressos de Barcelona per donar llum verda a l'Assemblea Nacional Catalana amb la finalitat d'aconseguir una majoria social favorable a la independència.

Actualitzat
Unes 200 personalitats de la societat civil catalana han convocat per al 30 d'abril una Conferència Nacional Catalana per a l'Estat Propi, que ha de desembocar en la creació de l'Assemblea Nacional de Catalunya, amb la finalitat d'aconseguir una majoria social favorable a la independència.

El grup promotor d'aquesta iniciativa ha presentat els seus plans en un acte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, presentat pels actors Quim Masferrer i Mont Plans. Encara que els impulsors de l'Assemblea Nacional de Catalunya volen defugir qualsevol personalisme mediàtic i destaquen la veu col·lectiva de tot el grup, entre els signants del manifest de convocatòria de la conferència del 30 d'abril hi ha diverses cares conegudes de l'entorn d'ERC i Solidaritat Catalana per la Independència.

De fet, a l'acte hi havia l'expresident del Parlament Ernest Benach, l'exconseller Joan Manuel Tresserras i l'eurodiputat Oriol Junqueras. Entre els signants del manifest, que pretén ser transversal i escapar de la identificació partidista, figuren personalitats lligades al món independentista com Joel Joan, Patrícia Gabancho, Elisenda Paluzie, Josep Manel Ximenis, Maria Mercè Roca, Jaume Sobrequés, Toni Strubell, Uriel Bertran o Bernat Joan.

A la conferència fundacional del 30 d'abril, al Palau de Congressos de Montjuïc i en la qual s'invitarà a participar unes 2.000 persones, es votarà un "full de ruta" i s'aprovarà iniciar el procés constituent de l'Assemblea Nacional de Catalunya, un organisme unitari de la societat civil que treballarà per aconseguir una majoria social independentista.

Aquest procés constituent es preveu que desemboqui a la tardor en el naixement definitiu de l'Assemblea Nacional de Catalunya, el nom de la qual recorda a l'"Assemblea de Catalunya", plataforma unitària antifranquista catalana que va operar els últims anys de dictadura.

Anar al contingut