Moren 14 persones a Hondures a causa de les pluges torrencials provocades pel Iota

Hondures ha patit durant les dues darreres setmanes el cop de dos huracans severs, l'Eta i el Iota, de categoria 4 i 5, respectivament, que han fet malbé infraestructures a tot el país.

Almenys 14 persones han mort en les darreres hores per les esllavissades causades per les pluges torrencials associades a l'huracà Iota. S'estima que ha afectat més de 350.000 persones a tot el país, de les quals unes 10.000 han estat evacuades i més de 60.000 són en albergs oficials. En tot cas, les autoritats del país preveuen que la xifra de víctimes augmentarà a mesura que els equips de rescat arribin a les comunitats més aïllades i es documentin els danys.

 

El Iota va sortir d'Hondures a primera hora de dijous convertit en depressió tropical. Aquest segon huracà ha agreujat la situació molt delicada que va deixar l'Eta. Tots dos fenòmens han deixat un panorama desolador amb destrosses severes en habitatges, carreteres, ponts, conreus i infraestructures del país. En termes econòmics, s'estima que les pèrdues poden superar els 10.000 milions de dòlars.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut