L'huracà Sally toca terra als Estats Units i amenaça amb inundacions catastròfiques

Néstor GómezActualitzat

Durant el matí de dimecres, l'huracà Sally ha tocat terra als Estats Units, en la zona fronterera entre els estats d'Alabama i Florida, amb categoria dos després d'augmentar la seva intensitat durant la matinada. A partir d'ara baixarà a categoria u i de cara a demà ja serà tempesta tropical.

Ara bé, les pròximes hores són crítiques perquè l'huracà podria provocar inundacions històriques, segons ha anunciat el Centre Nacional d'Huracans (NHC). El Sally pot provocat inundacions extenses de fins a 2 metres d'alçada en alguns punts. Els governadors dels estats d'Alabama, Florida i Mississipí van instar la població a marxar de la costa.

Imatge satèl·lit de l'huracà Sally (CIMSS)

El ritme lent de l'avanç del Sally recorda l'huracà Harley el 2017, quan les pluges van descarregar centenars de litres per metre quadrat durant diversos dies i unes zones de Houston van quedar negades d'aigua.

En aquest cas s'esperen més d'un centenar de litres, que poden provocar inundacions extenses pel gran cabal dels rius. En el cas d'Atlanta s'esperen que arribin als 150 l/m². Els seus vents poden arribar a cops de 187 km/h i mantenir un vent sostingut de 150 km/h a les zones costaneres i en zones properes a l'ull de l'huracà. Fins al migdia de dimecres, els registres més rellevants s'han donat a Ciutat de Panamà, on s'havien recollit entre 160 i 180 l/m².

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut