La borrasca Eunice bat el rècord de vent d'Anglaterra, amb un cop de 196 km/h

Tretze persones han mort al Regne Unit i Irlanda com a conseqüència de la pertorbació

Alberto AlcántaraActualitzat

La borrasca Eunice ha arribat al Regne Unit i ja ha deixat la primera dada per a la història: el cop de vent més fort mai registrat a Anglaterra: 196 km/h mesurats a l'illa de Wight, pendents de validació. Tretze persones han mort en accidents derivats del temporal en diversos països.

 

 

El cop de vent màxim de la història al Regne Unit va ser de 278 km/h al cim del Cairn Gorm (20/03/1986). Altres cops de vent, registrats al llarg d'aquest divendres, estan entre els 135 i els 145 km/h.

 

El servei meteorològic britànic (MetOffice) ha activat avisos de nivell màxim (vermell), que impliquen un risc per a la vida de les persones.

 


El Eunice és la segona gran pertorbació que passa per les illes britàniques en poques hores. La primera, el Dudley, s'ha endinsat pel centre d'Europa, on ha deixat almenys 6 morts.

Per desgràcia, el Eunice també ha acabat afectant diversos països europeus. A més dels danys i les víctimes a les illes britàniques, hi ha hagut tretze morts als Països Baixos, Alemanya i Bèlgica.

Les imatges que han continuant arribant des de tots aquests països mostren la violència del temporal de vent.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut