Els monsons colpegen l'Índia i el Nepal

Alberto AlcántaraActualitzat

Les pluges monsòniques d'aquesta temporada estan sent força violentes, tant a la Xina com també a l'Índia i al Nepal, on hi ha centenars de morts des de principis de juny.

Inundacions a l'estat d'Assam (Reuters)

Afectacions a l'Índia

Segons les dades oficials, almenys han mort 93 persones a l'estat d'Assam, al nord-est del país. Tot, com a conseqüència d'inundacions i esllavissades de terra. El nombre d'afectats puja a 2,8 milions.

L'Autoritat de Gestió de Desastres de l'Estat d'Assam (ASDMA) ha informat que més d'una vintena de districtes de l'estat es troben seriosament afectats per les inundacions. Més de 2.000 llars i gairebé 120.000 hectàrees d'àrea de cultiu han quedat sota les aigües. Hi ha carreteres bloquejades, i ponts i altres construccions s'han enfonsat. A més a més, almenys 152 dels 223 campaments de Parc Nacional Kaziranga es troben inundats i 123 animals del parc natural han mort.

La situació es complica més si afegim les mesures de distanciament físic i confinament per contenir la propagació del coronavirus, en una regió on s'han habilitat 456 refugis per a més de 47.000 persones.

Segons l'ASDMA, aquesta és la segona onada d'inundacions de l'any, i encara preveuen una tercera fase.

Afectacions al Nepal

El Nepal també s'enfronta a unes inundacions i esllavissades de terra que han causat la mort d'almenys 134 persones des del juny. A més a més, hi ha desenes de desapareguts. Les inundacions afecten una trentena dels 77 districtes del país, en una temporada monsònica que durarà fins al setembre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut