L'esplanada de les Mesquites a Jerusalem
L'esplanada de les Mesquites a Jerusalem

El canvi climàtic pot provocar estius de sis mesos a la Mediterrània oriental a finals de segle

Són les conclusions d'un estudi publicat al 'International Journal of Climatology'.

RedaccióActualitzat

El canvi climàtic portarà sis mesos d'estiu a la zona oriental de la Mediterrània a finals del segle XXI. Els científics també estimen que l'hivern es reduirà a dos mesos. Són les conclusions d'una investigació feta per la Universitat de Tel Aviv (TAU).

Segons el director de l'estudi, Assaf Hochman, de la Facultat de Geociències, l'estiu s'estendrà un 25% en el període  2046-2065 i un 49% durant els anys 2081-2100.

La combinació d'una temporada de pluges més curta i una temporada seca més llarga pot causar un gran problema d'abastiment d'aigua per a Israel i els països de l'entorn. A la degradació dels recursos hídrics s'hi sumarà l'augment del risc d'incendis forestals, l'augment de la contaminació i dels riscos per a la salut.

Són conclusions preocupants, i que indiquen una intensificació dels canvis que ja es noten avui en dia si no hi ha un canvi en l'activitat humana, en el sentit de reduir l'emissió dels gasos d'efecte hivernacle.

L'equip d'investigació es troba actualment involucrat en el possible establiment d'un centre regional multidisciplinari per a l'adaptació climàtica, per minimitzar els efectes del canvi climàtic a la regió.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut