Divendres de ruixats localment intensos que abastaran més territori

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui entra una mica més d'aire fred per les capes mitjanes i altes de l'atmosfera, i això farà que tinguem més xàfecs i més forts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja a moltes comarques.

Tempesta sobre els Ports (Agustí Descarrega)

Més tempestes

Serà un dia amb molt més moviment al cel. De fet, ja durant el matí augmentarà la nuvolositat, per l'arribada de núvols alts i mitjans per l'oest i pel sud. També tindrem alguns núvols baixos costaners a primera hora, dispersos per la Costa Brava, la Daurada i el sud de la Central.

La pluja arribarà a partir del migdia, quan es desenvolupin les nuvolades més importants. Començaran pel Pirineu i l'interior del nord-est, cap a l sector d'Osona i voltants del Montseny, o també cap a les muntanyes de Prades. Els xàfecs s'aniran estenent de nord a sud per altres punts del país, principalment al sector del prelitoral central. Poden arribar, amb més dificultat, cap a ponent o el nord de la Catalunya Central, fins i tot a la mateixa Costa Central. Esperem tempestes localment fortes i acompanyades de pedra o calamarsa, i amb quantitats abundants o molt abundants.

Calor

A primera hora hem tingut valors semblants o una mica més alts que dijous, per tant valors tropicals en una gran part del país, amb alguns de tòrrids. Al migdia, les màximes baixaran en els indrets on descarregui més aviat, però a la resta tindrem valors semblants als del dia anterior, per sobre de la mitjana però sense excessos.

 

I dissabte...

Temperatures cap amunt i nova tongada de ruixats i algunes tempestes de tarda, tot i que tornaran a quedar més confinats cap al terç nord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut