S'intensifiquen el vent i la nevada

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge, Catalunya estarà situada just al límit entre l'anticicló de les Açores i una borrasca que afecta l'oest d'Europa. El resultat serà un altre dia de vent del nord-oest, amb tendència a reforçar-se, igual que la nevada. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per neu, vent i onatge. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Ventcat.

 

Es reactiva la nevada

La precipitació s'intensificarà, començant pel vessant nord del Pirineu, i saltant també a altres indrets de la serralada al llarg del matí, amb una cota de neu que començarà cap als 800 metres i baixarà a qualsevol cota. S'esperen acumulacions de fins a 40 centímetres a cotes altes. Es repetirà el fenomen del torb.

Tornarem a veure alguns bancs de núvols baixos a primera hora cap al nord de la Catalunya Central. A la resta del territori, veurem un augment dels núvols, més abundants cap a l'oest i cap al nord-est. De tota aquesta nuvolositat esperem alguns ruixats dispersos i minsos o poc abundants, més probables en punts de l'oest i voltants de les muntanyes de Prades durant la primera part del dia, amb una cota de neu al voltant dels 800 metres, i cap al sud de la Costa Brava, on la cota de neu se situarà al voltant dels 600 metres cap al tard.

El vent deixarà cops forts o molt forts a la meitat sud, a cotes altes del Pirineu i Prepirineu i a l'extrem nord de l'Empordà. Aquí teniu un mapa previst per a diumenge a les 12 UTC.

Vent previst per a diumenge a les 12.00 UTC (WRF / TVC)

Temperatura en descens

Tornarem a notar un ambient més fred, a primera hora en general i, sobretot, durant la tarda. Les mínimes es donaran al final del dia al Pirineu i al Prepirineu. Podeu seguir els valors del temps actual en el visor MeteodadesTV3.

I dilluns...

Continuarà nevant, però ja de manera més localitzada al vessant nord del Pirineu. Al llarg del dia, la nevada s'anirà fent més intermitent. La cota de neu anirà pujant fins als 1.600 metres. També continuarà la ventada, sobretot durant el matí. La temperatura diürna pujarà.

La resta del pont seguirem tenint un temps molt canviant.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut