Tarda de pocs núvols i una calor que no marxa

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte hi ha una pugna entre un anticicló no gaire potent, situat al centre d'Europa, i les baixes pressions d'origen tèrmic a l'interior peninsular. A Catalunya no hi ha canvis significatius.

Cel variable

Tenim tres tipus de núvols a destacar. D'una banda, els núvols baixos costaners, que s'han acumulat a diversos trams de la costa a primera hora. Encara quedaven restes d'aquesta nuvolositat cap al delta de l'Ebre a migdia. Tornaran a ser més extensos al final de la jornada i durant la matinada. De manera independent, també hem vist i veurem núvols prims dispersos que deixaran el cel una mica enteranyinat a estones.

El tercer tipus de núvols apareixerà de cara a la tarda: seran nuvolades d'evolució a punts de muntanya, amb possibilitat de nous ruixats i algunes tempestes poc abundants i més probables a l'extrem nord. El cel més assolellat o poc enteranyinat dominarà a la resta.

Calor

No hi haurà canvis significatius pel que fa a les temperatures. Les mínimes han baixat 1 o 2º C a punts d'interior i han pujat lleugerament a la costa, degut als núvols baixos.

Les màximes poden baixar molt lleugerament. Només a les comarques de Girona, on es preveuen menys núvols baixos que divendres, poden pujar una mica. Els valors més alts continuaran a ponent, al voltant dels 35º C.

I diumenge...

El protagonisme serà pel sol i la calor, amb permís d'alguns núvols prims i d'altres de baixos. Els núvols d'evolució seran força inofensius.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut