Temps clàssic de maig, amb dues cares al nord del país

A poc a poc, a mesura que avanci la setmana, el paraigua l'obrirem menys, però encara cal tenir-lo a la vora

Néstor GómezActualitzat

L'estabilitat avança sobre el sud d'Europa però no ho farà al 100%, cada tarda de la setmana apareixeran ruixats, la majoria seran febles i molt restringits a les comarques del Pirineu.

Del sol als ruixats

El matí serà molt assolellat amb alguns núvols baixos cap al Delta de l'Ebre i al sud de Girona, es desfaran amb molta rapidesa. Serà a partir del migdia quan creixeran núvols sobre les zones de muntanya, sobretot al Pirineu. A primera hora de la tarda els ruixats seran efectius a l'interior de les comarques de Girona i a la Catalunya Central. Aquests ruixats localment seran moderats i poden deixar una mica de calamarsa. Uns ruixats que s'alimentaran de la calor del migdia, de manera que un cop arribi el vespre els núvols es desfaran i els ruixats desapareixeran.

Temperatures amunt

Després del fort descens de les temperatures del cap de setmana, a poc a poc, les temperatures tiren cap amunt. Ho notarem dimarts amb unes temperatures màximes que pujaran lleugerament. La calor lluirà una mica més al pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre amb valors que poden superar els 25 ºC.

I els propers dies...

Serem dins les jornades clàssiques de maig, amb el batec meteorològic al Pirineu, del sol del matí als ruixats de la tarda. Un batec que es mantindrà fins a finals de setmana. A la resta del país predominarà àmpliament el sol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut