Arrenca la setmana amb temps molt insegur

Som davant el dia més insegur del que resta d'estiu. A la tarda tornarem a fer servir el paraigua a moltes comarques

RedaccióActualitzat

L'ambient més estable de les darreres hores donarà pas a nuvolades i ruixats en el primer dia de la setmana. S'espera que a la tarda algunes tempestes siguin intenses i puguin anar acompanyades de fenòmens severs.

Temperatures fresques, de ple setembre, a les comarques interiors i fred més propi de l'octubre al Pirineu. Pluja a la Vall d'Aran durant el matí de i s'esperen ruixats i tempestes enfront de Barcelona que poden tocar terra. Tarda més plujosa a Girona, Barcelona i Camp de Tarragona. A preparar el paraigua, les botes d'aigua i tot el que ens ajudi a combatre les tempestes i els aiguats. Risc elevat de pedregades.

Vespre i nit amb més tronades al sud de Girona, Barcelona i al Camp de Tarragona. Poden ser intenses o torrencials a la costa i al prelitoral, especialment entre el Tarragonès i la Selva.

Nuvolades i ruixats a L'Escala (Lluís Roura)

Matí fresc i amb menys vent

El dia començarà amb temperatures sense grans canvis, tornarem a tenir unes primeres hores força fresques, sobretot a l'interior, on els termòmetres s'acostaran als 10 ºC. A la costa, la majoria de valors tornaran a quedar per sota dels 20 ºC. El vent de mestral anirà perdent força a les Terres de l'Ebre, però en canvi la tramuntana es reforçarà a l'Alt Empordà i arribarà en forma de gregal a la costa més central, on a la tarda s'enfortirà notablement. Aquests factors farà tornar a aparèixer moltes nuvolades a les comarques de Girona i sud de Barcelona, però sobretot serà a l'Alt Pirineu on el cel es mostrarà més tapat, amb els primers ruixats. Cap a mig matí s'esperen grans nuvolades davant de la costa de Barcelona que descarregaran ruixats amb tempestes sore el mar i que poden tocar terra. Allà on descarregui o farà amb forta intensitat. L'ambient més assolellat dominarà a la resta.

Avisos de intensitat de pluja (Dilluns)

Tarda de ruixats i tempestes

A partir de migdia i al llarg de la tarda, les nuvolades de les comarques de Girona i Barcelona tornaran a generar un temps insegur amb xàfecs i patacs d'aigua que podran afectar qualsevol indret i localment amb tempestes. Seran més probables al nord del país, però també prelitoral i de cara al vespre fins i tot la costa central. De nou no es pot descartar algun fenomen server de ventades o d'intensitat de pluja o calamarsa. Les temperatures baixaran sobretot en aquestes zones i a l'alt Pirineu la cota de neu es situarà prop dels 2.000m. El pla de Lleida i gran part de les Terres de l'Ebre o Camp de Tarragona podrien quedar al marge dels ruixats i amb temperatures sense variacions.

I com pinta la setmana?

Pendents al llarg de la setmana d'un petit embossament d'aire fred en alçada que quedarà ancorat sobre la meitat est de la península Ibèrica. Sembla que gran part del país quedarà al marge, però ben bé fins dijous es podran mantenir alguns núvols i el risc d'algun ruixat a la costa, tot i que ara com ara més probables al País Valencià i les Balears. Les temperatures es mantindran suaus o poc caloroses.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut