Calor canicular, tornen els 40 ºC a ponent

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Comencem el tram final del juliol amb el tradicional ambient canicular d'aquesta època de l'any, i amb un nou repunt de la temperatura que fa que parlem de condicions d'onada de calor. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per calor. També s'ha activat l'alerta del PROCICAT per onada de calor.

Cap a la frontera dels 40 ºC

L'ascens tèrmic es notarà en les mínimes, que voltaran o estaran per sobre dels 20 ºC en una gran part de Catalunya, i també en les màximes, que se situaran al voltant del 39-40 ºC en punts de ponent. També superaran els 30 ºC gairebé a tot el Pirineu i estaran entre els 32 i els 37 ºC en una gran part de Catalunya.

 

Sol i pocs núvols

No hi haurà gaires novetats al cel. Continuarem tenint un ambient assolellat en general, amb convidats habituals dels últims dies: alguns núvols baixos costaners matinals, sobretot cap al sud, i algunes nuvolades de tarda al Pirineu, amb possibilitat d'alguna tronada.

I dimarts...

Continuarà actiu l'avís per calor a les comarques de ponent. Les temperatures es mantindran o pujaran puntualment, i el cel estarà assolellat en general. Veurem el cel assolellat en general, variable a estones.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut