Dilluns amb xàfecs i tronades al terç nord i a punts de Lleida

Dani RamírezActualitzat

Continuarem amb temps assolellat al matí i força nuvolades a la tarda al Pirineu, Prepirineu i potser fins al Pla de Lleida cap a mitja tarda. Matí tranquil, amb cel mig ennuvolat al Pirineu i a les Terres de l'Ebre. Sol, calitja i encara pols en suspensió nord-africana a les comarques de Girona, Barcelona i a gran part de la costa. Es manté la pols sahariana i alguns núvols prims.

Passat el migdia, entre les 13 i les 15 h, tornaran a créixer nuvolades al Pirineu i al Prepirineu. Descarregaran xàfecs i tronades, puntualment intenses i amb calamarsa. Sembla que no tindrien tant abast com les de diumenge ni serien tan fortes (73 mm a la Pobla de Lillet). A mesura que faci més calor, al llarg de la tarda, també es poden formar nuclis de tempesta a punts de Lleida, al nord de la Catalunya Central i potser a zones concretes de la Conca de Barberà, l'Anoia, la Segarra i el Bages. Pluges breus i irregulars, però d'intensitat forta. Fins a les 6 o les 7 h de la tarda també podria ploure fort a punts del Solsonès, l'Alt Urgell, la Noguera, el Segrià i l'Urgell, sense descartar tempestes i algunes pedregades.

Precipitació acumulada prevista en 24 h (MeteoTv3)

La temperatura mínima, de matinada, serà una mica més fresca al Pirineu, si bé a la tarda pot pujar uns 3 graus respecte a diumenge. En general s'assoliran valors màxims de 23 ºC a 28 ºC, amb algunes zones de 30 ºC al Pla de Lleida.

Matinada humida al terç nord, amb algunes boires baixes al Berguedà, al Solsonès, al sud de l'Alt Urgell i al baix Pallars. A la costa Brava nord, es poden presentar igualment núvols baixos, boirines i alguna boira orogràfica.

Ruixats al Parc Natural del Cadí-Moixeró, Jordi Rodoreda

Temperatures estables o més altes al Pirineu

La temperatura mínima, de matinada, serà una mica més fresca al Pirineu, si bé a la tarda pot pujar uns 3 graus respecte a diumenge. En general s'assoliran valors màxims de 23 ºC a 28 ºC, amb algunes zones de 30 ºC al Pla de Lleida.

Matinada humida al terç nord, amb algunes boires baixes al Berguedà, al Solsonès, al sud de l'Alt Urgell i al baix Pallars. A la costa Brava nord es poden presentar igualment núvols baixos, boirines i alguna boira orogràfica.

 

 

 

 

Calor moderada, però en cap cas intensa

Dimarts, més tronades de tarda al Pirineu

Temps molt semblant i lleugera refrescada. Baixaran una mica les temperatures i seran valors normals per a finals del mes de maig. Matí amb sol o alguns núvols poc importants. Tarda i vespre, un cop més, amb ruixats i tronades al Pirineu, Prepirineu, nord de Lleida i a punts de la Catalunya Central. Aquestes pluges repetitives seguiran presents cada tarda a zones molt semblants a les previstes fins dijous o divendres. Anirà plovent a les capçaleres fluvials, si bé a la costa, al prelitoral i a moltes zones de la meitat sud aquests ruixats no vindran o seran molt menys probables.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut