Dia amb pocs núvols i entrada tramuntana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui continuarem sota la influència de l'anticicló atlàntic, però també es formarà una petita i fugaç baixa al golf de Gènova. La pertorbació no tindrà influència directa a casa nostra, però sí que provocarà que es formi una configuració típica per a l'entrada de tramuntana i una mica de mestral. En el cas de la tramuntana, es reforçarà a partir de la tarda.

Pocs núvols

Gairebé res no trencarà la monotonia meteorològica dels últims dies. Veurem un cel blau en general i durant la major part del dia. A la tarda, creixeran nuvolades a punts de muntanya, al Pirineu i al nord-est. No es descarta alguna gotellada puntual i testimonial, molt poca cosa. Cap al final del dia augmentaran els núvols baixos al vessant nord del Pirineu. A banda, els vents humits de la façana litoral poden acumular alguns núvols, també de tipus baix, cap a la costa central i cap al vespre.

Ambient primaveral

A primera hora no notarem gaires canvis: algunes petites glaçades cap al Pirineu i valors d'entre 3 i 12ºC a la resta. Les màximes baixaran de manera més clara al vessant nord del Pirineu, per on entrarà una massa d'aire una mica més fred. També baixaran una mica cap al nord-est. El vent reescalfat pot fer-les pujar a la costa Daurada i el sud de la Central. Algun valor poden tornar a disparar-se cap als 24-26ºC.

I dimarts...

Baixada de la temperatura de 2 a 5ºC, puntualment més. Veurem pocs núvols. El vent girarà a sud-este direcció variable i bufarà moderat a la costa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut