Dijous, ambient plenament hivernal amb fred, neu i vent

Torna una altra glopada d'aire fred que ens durà de ple cap a un ambient d'hivern

Néstor GómezActualitzat

Bufandes i guants seran imprescindibles durant les propers hores i dies. Dues jornades, fins divendres, amb temperatures clarament per sota dels valors normals per aquestes dates. Aquesta fredorada marxarà amb rapidesa i en tindrem una altra diumenge.

Neu al Puigmal des de Vic (Joel Bares)

Un vent que neteja el cel de núvols

Els núvols de la matinada han marxat a primera hora del dia per efecte del vent de nord-oest i han deixat ruixats al Maresme que han superat en alguns casos els 10 mm.  El vent acabarà de netejar durant el matí el cel de núvols i farà que durant gran part del dia llueixi un sol d'hivern, d'aquells que poc escalfa. Però tindrem excepcions:

  • Nevarà a tot el vessant nord del Pirineu, sobretot, a la Vall d'Aran. Una nevada que arribarà a la Vall de Boí, a la meitat nord de Pallars Sobirà i serà més feble a l'Alt Urgell i a la Cerdanya. En aquestes dues comarques, per efectes de la ventada que farà saltar la neu d'un vessant a un altre. El torb apareixerà a partir del migdia a cotes altes del Pirineu on el superarà els 90 km/h. La cota de neu baixarà dels 1.000 metres al matí a qualsevol cota durant la tarda al Pirineu.
  • De bon matí hi haurà núvols baixos i boires que cobriran el cel del nord del pla de Lleida, de la Catalunya Central i de bona part de les comarques de Girona. Uns núvols que desapareixeran un cop passi el migdia.
  • Ruixats entre Girona i Barcelona. Tant de matinada com durant el matí s'esperen ruixats entre el Gironès i el Barcelonès, sobretot al litoral. Uns ruixats que també trobarem davant la façana marítima, sobre el mar. A la tarda, no es descarta que algun ruixat s'escapi a la costa de la Selva.

El vent s'intensificarà amb el pas de les hores. Durant el matí bufarà fort al Camp de Tarragona i al Penedès, mentre que a la tarda bufarà amb més ganes al Pirineu, des de la Vall d'Aran fins a l'Empordà. El Meteocat té activat els avisos per vent, estat de la mar, neu i intensitat de pluja.

Avisos meteorològics de neu i vent(Meteocat)

Temperatures avall

Durant la matinada i el matí, l'aire fred es deixarà notar en zones de muntanya del Pirineu amb valors que poden caure per sota dels -10 ºC, en canvi, a la resta del país les temperatures mínimes seran similars a les de dimecres. Ara bé, al migdia sí que notarem el fred ben viu, amb valors que a tot estirar tocaran els 14 o 15 ºC a la costa, seran els valors més alts del dia a Catalunya.

I la recta final de setmana...

S'esperen tres dies amb sol i fred arreu, amb neu a tot el vessant nord i ventades, concentrades sobretot a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut