Darrera setmana d'abril amb vent matinal i temperatures més baixes

La configuració de mestral i tramuntana canviarà al llarg del dia. El vent passarà a ser més humit i farà baixar una mica la temperatura a la façana litoral.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Comencem la setmana amb força sol, però també amb un canvi de vents que portarà núvols cap a la costa. Uns darrers dies de març amb cel variable i pocs ruixats fins a mitjans de setmana i després, més núvols i potser més precipitacions.

Sol i núvols 

El matí serà molt assolellat en general, malgrat que esperem núvols residuals cap a la costa Central. També s'anirà trencant la nuvolositat residual de la Vall d'Aran. A primera hora, el vent de nord i nord-oest encara serà present al Pirineu, l'Alt Empordà i les Terres de l'Ebre.

 

 

A la tarda esperem un canvi de vent, amb entrada de sud a la costa Central i la Daurada, i un augment dels núvols a la façana litoral, al Pirineu i a les muntanyes del nord-est. De la mateixa manera, pot caure alguna gotellada minsa en aquests indrets. El cel es mantindrà molt més assolellat cap al centre i l'oest del país. La tramuntana del cap de Creus girarà a sud-oest a última hora.

Ambient més fresc a primera hora 

Les mínimes han baixat arreu, entre 2 i 4 graus. Han tornat el fred matinal amb valors inferiors als 5 ºC al nord de Lleida, interior de Barcelona i a tot el Pirineu. A alta muntanya els valors han caigut per sota dels -5 ºC. Les màximes pujaran al Pirineu occidental, mentre que a la resta seran similars o més baixes. El canvi es notarà més a punts de la costa central i la Costa Daurada, amb un descens una mica més marcat. Els valors màxims arribaran als 22 o 23 ºC.

I els propers dies...

Dimarts pujaran les temperatures i dimecres augmentarà la inestabilitat, però probablement serà dijous quan tinguem un nou episodi de pluges abundants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut