Cap de setmana amb cels fotogènics

Alberto AlcántaraActualitzat

Si us agrada fotografiar el cel, aquest és un cap de setmana idoni per obtenir imatges ben acolorides a l'inici i al final del dia. El motiu és que tindrem núvols alts i mitjans en trànsit tant dissabte com diumenge. Dissabte al matí ja hem pogut comprovar aquesta fotogènia del cel amb moltes de les imatges que ens han enviat els espectadors.

Sortida del sol amb boira i núvols alts a la plana de Vic (Santi Puig)

De la mateixa manera, les xarxes socials anaven plenes de fotografies espectaculars de l'albada. Aquí teniu alguns dels exemples de Twitter. Recordeu que podeu compartir les vostres imatges amb nosaltres amb l'etiqueta #ElTempsTV3.

 

Aquests colors són possibles per la difusió de la llum en el seu llarg camí a través de l'atmosfera durant l'albada i el crepuscle, condicionada a més pel tipus de partícules que hi ha a l'aire. Aquest matí, en zones ventoses com l'Empordà, el Pirineu, les Terres de l'Ebre o el Camp de Tarragona, l'atmosfera és ben neta. La presència de bandes de núvols alts i mitjans, que fan de mirall per a aquesta radiació, completen la màgia.

 

Podeu trobar molts més exemples a l'apartat de fotos o vídeos de la tardor del portal del temps.

Halo solar

Per completar l'espectacle, els tipus de núvols que tenim també afavoreixen la formació de l'halo solar.
 


Per veure aquest fenomen es necessiten cristalls de gel a la troposfera. La interacció amb la llum fa la resta.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut