Temporal dur de pluja, vent i mar amb mapes hora a hora

Néstor GómezActualitzat

La gran i profunda pertorbació situada al sud d'Espanya manté una situació extremadament complicada al vessant mediterrani peninsular. És una borrasca, independent i molt perillosa, que s'ha desprès del cinturó habitual de les pertorbacions de les latituds de la Gran Bretanya. Per la ubicació actual i per on se situarà durant les pròximes 24 hores, afectarà de forma directa les comarques de Castelló i les Terres de l'Ebre amb aiguats molt intensos i persistents.

A la seqüència de mapes de la part superior hi trobareu l'evolució de les precipitacions hora a hora i de l'alçada de les onades del mar. Una situació de risc de manual.

A Catalunya, entre avui i demà les comarques de les Terres de l'Ebre tenen l'avís activat, en nivell taronja, per intensitat i acumulació de pluja; s'hi poden acumular més de 200 l/m². A més, hi ha avís vermell al Montsià i al Baix Ebre, inclòs el delta de l'Ebre, per onades superiors als 4 metres d'alçada.

Els xàfecs intensos guanyaran terreny demà cap a la costa central.

 

 

 

Les comarques de Castelló viuran 24 hores de situació extrema, on es poden superar els 200 l/m² en 12 hores i localment superar molt àmpliament aquesta xifra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut