Els aiguats arribaran a partir de la tarda a les Terres de l'Ebre i Castelló

Avui cauran 100 mm i demà, com a mínim 100 més. Temporal dur de pluges i mar amb alerta a tot el mediterrani peninsular

S'acosta una situació meteorològica que caldrà seguir amb atenció per veure l'evolució de les pluges esperades i, a la vegada, les precipitacions reals a partir del radar. Meteocat té activats els avisos de pluja intensa i d'acumulació de pluja a les comarques de Tarragona, on poden superar els 100 l/m² en 24 hores; per mala mar, amb onades superiors als 2,5 metres; i per vent. En el cas del País Valencià, Aemet té activada l'alerta vermella a totes les comarques de Castelló per pluges que poden acumular 180 l/m² en només 12 hores.

Dia de pluja intensa (Jordi de Puigventós)

Ruixats al matí, aiguats a la tarda

Els núvols abundaran a tot el país durant tot el dia, amb estones de sol a primera hora a la costa central i interior del país, i a la tarda, a la Catalunya Central. Ha plogut de matinada a les comarques de Girona, amb registres superiors als 15 l/m². Pot ploure fort al Maresme, eviteu aparcar en zones inundables. També plourà fort a la Catalunya Nord. Hi haurà una petita pausa a darrera hora del matí.

Cap al migdia, arrencarà la situació de pluja intensa i persistent al Montsià, Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, l'Alt Maestrat, el Baix Maestrat i els Ports. Una precipitació continuada i molt abundant que dispararà el cabal dels rius i torrents, darrerament secs. S'esperen avui pluges superiors als 100 l/m² i se superaran els 200 l/m² demà al matí a les comarques de Castelló

Farem un seguiment constant de les pluges que s'esperen, amb les actualitzacions dels mapes, i de les imatges de radar, per veure el desplaçament i intensitat real de les precipitacions sobre el territori.

L'episodi d'aiguats en aquestes zones s'allargarà fins a darrera hora de divendres en el cas de Castelló i fins ben entrat dissabte a l'àrea del Delta de l'Ebre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut