Aiguats torrencials, en algunes comarques, les pròximes 48 hores

Francesc MauriActualitzat

La nova pertorbació ha començat a deixar els registres més importants per la zona de l'Alt Empordà. El Port de la Selva s'acostava als 70 l/m2.

La preocupació ara mateix, però, és el pronòstic de cara a la tarda de dijous, la nit i tot divendres.

Algunes pluges podríen superar els 200 l/m2. Tot i que, evidentment, en zones concretes.

Situem-ho tot plegat.

Com evoluciona?

Les pluges de la zona nord-est de Catalunya afluixaran ràpidament.

Les pluges que ja cauen al País Valencià ja podran ser intenses o molt intenses a partir del migdia i, en especial, tota la nit i fins divendres a mig matí. Les comarques de Castelló seran, amb diferència, les més afectades. Però també pot ploure amb ganes a punts de les de València.

Aquest dijous, ajuntaments, col.lectius diversos i cossos de rescat es preparen. Els bombers de Castelló han començat a preparar el material i embarcacions per actuar en aiguats i intervencions fluvials i marítimes.

A les comarques de Catalunya com la Terra Alta, el Montsià, el Baix Ebre, el Priorat i la Ribera d'Ebre i del sud de l'Aragó com el Matarranya han de començar les precipitacions més importants a partir del migdia però sobretot durant la tarda i nit.

A totes les zones, entre la nit i matinada és quan els registres poden arribar al màxim.

Quines quantitats s'esperen?

♦ Aquesta tarda i nit, a les comarques de la Terra Alta, Ribera d'Ebre, Matarranya, Montsià, Baix Ebre i Priorat es poden superar els 100 l/m2. Les de relleu més favorable podríen superar els 150 l/m2. Algunes zones del Baix Ebre i Priorat amb el relleu menys favorable quedaríen per sota dels 50 l/m2.

A les comarques de Castelló els màxims podríen superar els 200 l/m2 i, localment els 250 l/m2.

♦ Al voltant del massís del Port i sobretot les comarques de l'Alt Maestrat i els Ports, hi podria haver acumulacions properes als 300 l/m².

Davant d'aquestes xifres, la precaució ha de ser màxima aquesta tarda i especialment la nit i demà al matí a rieres, barrancs, rambles, torrents i fins i tot zones planes de la costa entre el Baix Ebre i les comarques valencianes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut