Tres idees per gaudir d'un cap de setmana florit

La floració s'ha avançat i està arribant al seu màxim una o dues setmanes abans de l'habitual

Actualitzat

Ja fa anys que passejar pels camps de fruiters florits s'ha convertit en una activitat molt esperada pels amants de la natura i, sobretot, pels aficionats a la fotografia. Si estàveu esperant aquest moment, afanyeu-vos perquè les temperatures suaus i els dies assolellats que hem tingut aquest mes de febrer, han avançat la floració dels fruiters entre una i dues setmanes.

Ara fa uns dies vam tenir l'esclat de la flor de l'ametller, una espècie que ja és habitual que floreixi durant el mes de febrer, però una de les imatges més esperades de la primavera és la dels extensos camps de presseguers, nectarines i altres varietats de fruita dolça de Ponent vestits de totes les possibles tonalitats entre el color rosa i el blanc. Enguany, aquesta imatge es produirà encara dins l'hivern astronòmic, ja que la primavera no començarà fins el 20 de març i s'espera que el màxim de la floració el tinguem els pròxims dies. De fet, a la Ribera d'Ebre, molts pagesos han dit que el màxim s'està produint aquesta setmana.

Si voleu gaudir d'aquest espectacle cromàtic i conèixer millor la feina dels productors de fruita de pinyol, alguns municipis ofereixen la possibilitat de fer passejades entre fruiters guiades pels pagesos i pels locals que expliquen en primera persona la feina que hauran de fer perquè les flors acabin esdevenint fruites de qualitat. Durant la primavera es continuaran fent visites per explicar l'aclarida de les flors i, quan arribi el moment, la collita de la fruita, aquestes últimes, però, encara no son tan populars com les passejades entre els arbres florits. A continuació us oferim un llistat d'alguns dels pobles i oficines de turisme que ofereixen aquestes visites:

 

 


Durant el mes de març els paisatges aniran canviant en funció del cultiu dominant a cada zona. Aviat veurem l'esclat de la flor de les pereres i pomeres, i, a finals de mes, podrem començar a fer passejades entre els cirerers amb flor, una activitat molt popular al Japó que aquí també està començant a crear seguidors. En pròxims dies caldrà estar molt atents a les possibles entrades d'aire fred que encara son habituals al mes de març. L'avançament de la floració farà que les flors i els fruits estiguin més temps exposats a les inclemències del temps hivernal que no hem tingut aquestes últimes setmanes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut