Laura Rosel: "El més important de la reunió d'avui ha estat la reunió"
ANÀLISI

Laura Rosel: "El més important de la reunió ha estat la reunió"

Primer objectiu assolit: s'ha constituït la taula i se n'ha definit el continent

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Pedro Sánchez i Quim Torra pacten les formes del diàleg.

És un primer pas. Semblava impossible fa només uns dies: inimaginable, fa unes setmanes.

Després de la primera trobada de la taula de diàleg entre governs, estem en el terreny dels símbols, de les formes i de la terminologia. Important: les imatges que deixa la reunió. L'encaixada entre presidents, la taula llarga amb 15 persones entre les dues bandes, la compareixença a la sala de premsa principal de La Moncloa i també el canvi en el nom de la trobada. El que fins ara era: "taula de diàleg entre governs", a partir d'avui s'ha elevat a la categoria de "taula bilateral de diàleg, negociació i acord".

Important, el pas que s'ha fet avui, però encara ni molt menys decisiu. Hi ha una feinada de por al davant. Tot just comença un camí llarg i costerut per trobar la sortida a això que hem acabat convenint a batejar com a 'conflicte català'.

A la pràctica, la trobada d'avui suposa la renúncia a la unilateralitat que brandava una part de l'independentisme. Suposa l'acceptació de la bilateralitat que tant es rebutjava des de l'unionisme.

El més important de la reunió d'avui ha estat la reunió. Una primera parada que ha servit per prendre mides, quadrar agendes i tirar una mica d'ambientador per acabar de dissimular la fortor dels últims mesos. Primer objectiu assolit: s'ha constituït la taula i se n'ha definit el continent. A partir d'ara, tocarà abordar-ne el contingut.

Anar al contingut