Ricard Ustrell Catràdio
#Som3Cat

D'Ustrell a Alías: tot el que has de saber de la programació de Catalunya Ràdio

Dilluns 4 de setembre arrenca la primera temporada del 3Cat, que marca l'inici d'una nova etapa als mitjans públics de Catalunya

Actualitzat

Aquesta no és una temporada més per a Catalunya Ràdio i TV3. Tot i els 40 anys d'experiència com a referents en informació, entreteniment i servei públic en català, aquesta temporada, comencem! 

Amb unes graelles plenes de novetats, ambicioses i competitives, que volen garantir l'accés de la ciutadania a continguts en català, amb la ràdio, la tele i l'àmbit digital treballant amb una mirada global de grup.

Et presentem la guia del que passarà a Catalunya Ràdio a partir de dilluns.

Sabies que "El matí" de Ricard Ustrell vol omplir la ràdio de vides?

Un nou matí que serà al carrer, a les escoles, els hospitals, i que estarà en ruta permanent per compartir el micròfon amb tothom que es vulgui fer sentir, per reconnectar el país amb la llengua i el territori. Torna Ustrell, per despertar-nos, competir amb rigor, originalitat i excel·lència.

"Res és per sempre i tot s'acaba, però tot torna. Hem de viure amb aquesta intensitat, ens ho passarem bé."

Un estol de 108 col·laboradors aportaran el seu punt de vista de l'actualitat diàriament, abans que l'equip de "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio" tanqui el programa, amb el seu colofó humorístic, que aquest any incorpora Aida Fita.

Sabies que les tafaneries dels famosos s'han fet un forat cada migdia?

"Que no surti d'aquí", el nou programa que, amb humor i sense complexos, repassarà l'star-system català cada dia d'una a dues. Roger Carandell i Marta Montaner amaniran amb entrevistes els rumors i els safarejos que la Juliana Canet pescarà sense aturador.

"Parlarem, diàriament i desacomplexadament dels famosos i les seves històries. Alguns, passaran per l'estudi i d'altres els anirem a trobar a les principals catifes vermelles i gal·les de Barcelona i Madrid."

Un programa a l'antena de Catalunya Ràdio, però amb una intensa vida social a YouTube, Spotify, TikTok i Instagram.

Sabies que el Premi Nacional de Periodisme presentarà el "Catalunya nit"?

Manel Alías agafa el relleu a Kílian Sebrià per ajudar-te a repensar les notícies del dia. De dilluns a divendres, de deu a onze, amb un ritme pausat i una dosi de creativitat que et faran anar al llit amb els deures fets.

"Hi posaré el meu estil. Qui es vulgui informar, al "Catalunya nit" hi trobarà extres. El Kílian ha deixat empremta, m'equivocaria si el volgués copiar."

Un informatiu d'autor, que comptarà també amb la mirada gràfica del caricaturista KAP, que presentarà una vinyeta que els oients del programa ajudaran a dibuixar.

Sabies que el "Catalunya migdia" torna a ser de dues hores?

I que el presentarà un altre cop l'Òscar Fernández, amb la Laia Tudel coordinant els esports. Informació, a la primera hora, a les dues. L'anàlisi, a la segona, a les tres.

"Tindrem tot el temps per explicar, analitzar i interpretar l'actualitat, que aquesta temporada no ens deixarà avorrits amb la investidura espanyola pendent, l'inici de la cursa electoral americana, els efectes de la sequera i el canvi climàtic."

Sabies que "Les dones i els dies" el podràs sentir ara cada dia?

El programa de Montse Virgili deixa els caps de setmana per seguir obrint finestres de reflexió amb les dones al centre. De dilluns a divendres, d'onze a dotze de la nit, l'anàlisi de l'actualitat amb perspectiva de gènere.

"Lluny de les clàssiques tribunes, volem sentir la veu del carrer per posar el feminisme al centre i fer reflexionar a tota la societat, sense exclusions."

El programa revisarà la història que ha invisibilitzat les dones i la seva feina, amb el sentit de l'humor i la reflexió necessàries que hi aportaran Vanesa Freixa, Glòria Ribera, Judit Juanhuix, Marta Roqueta o Laura Aznar.

Sabies que recuperem un històric?

"Sense fronteres", amb Kílian Sebrià, el programa que volta el món a la recerca de catalanoparlants i les seves històries. Una aposta per la llengua, pel català i per aquells que el parlen que va omplir l'antena de Catalunya Ràdio durant onze temporades i que ara torna, cada dissabte, de nou a deu, amb l'esperit d'una "roadmovie".

Sabies que es mantenen els nostres clàssics?

Elisenda Carod estrena la tercera temporada de "La tarda de Catalunya Ràdio" per seguir fent colla, amb humor i distensió, i propostes extravagants i molt personals, que ens ompliran les tardes de quatre a set.

Li agafarà el relleu el "Tot costa", que manté l'aposta multimèdia, la temporada de l'exili del Barça a Montjuïc, l'Eurocopa de futbol i els Jocs Olímpics de París. Amb incorporacions com la de Marta Corredera, Marcos García o Dani Senabre.

I per quarta temporada, "El búnquer" continuarà la seva tasca incansable de divulgar la cara oculta de la història, amb biografies dantesques i estrafolàries. Aquesta temporada es farà un concurs diari sobre el personatge triat, i el públic presencial tindrà un micròfon per fer intervencions, si en Peyu, el Jair o la Neus, els deixen parlar!

Cada mitjanit, Xavier Solà seguirà fent alquímia radiofònica a "La nit dels ignorants", gràcies a la intel·ligència col·lectiva que fa de motor d'una comunicació terapèutica i necessària.

"El suplement" seguirà fent ràdio amb esperit de cap de setmana, amb Roger Escapa i nous punts de vista que aportaran Mònica Terribas i Elisenda Roca. També hi haurà un nou espai musical, que compartiran Olga Ábalos i Miqui Puig. I "L'eclipsi", un nou format en què la nit i la manca de llum seran les protagonistes.

El cap de setmana tampoc faltaran programes amb un llarg recorregut a l'antena de Catalunya Ràdio, com "La finestra indiscreta", "En guàrdia", "Els viatgers de la Gran Anaconda", "L'ofici de viure". Ni tampoc altres de més joves, com el "Kids XS", "Un restaurant caníbal a Berlín", "Revolució 4.0", "Solidaris" i "Ciutat Maragda".

A "El divan", Sílvia Cóppulo seguirà convidant persones amb una notorietat pública que deixen entreveure la seva vessant més humana -cada diumenge, de nou a deu-, i el "Tast vertical" d'Empar Moliner, ens seguirà descobrint tots els colors del vi.

Sabies que el "Tot gira" farà 2.000 programes el novembre?

Són ja vint temporades a l'antena de l'esportiu de referència els caps de setmana, que compartirà protagonisme amb l'anàlisi que aporta els diumenges "El club de la mitjanit", i amb les transmissions dels partits del Barça a "LaTdT", els del Girona i l'Espanyol i els del femení blaugrana, a "LaTdG".

A més, una novetat important que arriba el 7 de setembre en format podcast: estrenem "Barça reservat", presentat per Laia Tudel, amb històries exclusives sobre les interioritats del club.

ARXIVAT A:
Catalunya Ràdio
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut