Ortodoxos comprant en ple confinament
Israel

El coronavirus fa estralls entre els ultraortodoxos jueus, que es neguen a confinar-se

La comunitat no compleix les mesures de distància imposades pel govern ni als carrers ni a les sinagogues

Actualitzat

El coronavirus està fent estralls en la comunitat ultraortodoxa d'Israel. La malalatia s'estén fins a 8 vegades més de pressa que entre la resta de ciutadans.

L'incompliment del confinament decretat pel govern és la causa principal, en un col·lectiu que posa la religió per davant de la ciència.

La policia acaba dispersant desenes d'ultraortodoxos d'un barri de Jerusalem perquè no compleixen les mesures de distància imposades. Tampoc a les sinagogues.

Control policial a Israel en ple confinament

Les autoritats tapien alguns centres, després de pregàries i funerals massius i els veïns els desafien i els acusen de voler secularitzar-los amb l'excusa del virus. D'altres intenten adaptar-se admetent que el seu estil de vida no ho fa fàcil com explica Roitenbarg de Menahen.

"És molt difícil per a nosaltres perquè sempre estem junts i ens agrada viure en comunitat. Aquests dies hem de tenir cura i provem de fer-ho el millor possible."


La tensió es repeteix a prop de Tel-Aviv, allà el confinament és mínim. Les reunions al carrer per estudiar la Torà continuen i molts al·leguen que el text sagrat els salvarà.

Dins les cases, la situació no és millor: famílies nombroses i pisos petits, alguns d'insalubres. La seva aversió a la televisió o a internet fa que pocs siguin conscients de l'emergència.

Però alguns alcaldes reclamen urgentment un toc de queda per aquesta comunitat. Avisen que, sent només el 12% de la població del país, ja representen el 50% dels malalts.    

 

Les baixes xifres de Covid-19 a l'Orient Mitjà desperten dubtes i preguntes

Amb al voltant de 350 milions de persones, Orient Mitjà sembla tenir contingut l'impacte del coronavirus, amb l'única excepció de l'Iran, un dels països més afectats per la pandèmia al món, una situació que a molts els ha portat a preguntar-se si les xifres són fiables o no.

Excepte la nació persa que amb 38.309 casos i 2.640 morts presenta un dels casos més crítics de la malaltia en el món, els països de l'Orient Mitjà inclosos Israel i els territoris ocupats de Palestina presenten menys de 10.000 positius per la malaltia i poc més d'un centenar de morts.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut