L'alcalde i els regidors del municipi (Ribera d'Ondara)
Catalunya al dia

ERC expulsarà la portaveu a Ribera d'Ondara per negociar amb Aliança Catalana

El partit republicà pren mesures contra el grup municipal perquè vol fer fora l'alcalde, del PSC, a través d'una moció de censura amb el partit d'extrema dreta de Sílvia Orriols

Estela Busoms / Albert PratActualitzat

El grup d'ERC a Ribera d'Ondara, a la Segarra, manté la intenció d'entendre's amb l'únic regidor d'Aliança Catalana al municipi per desbancar l'actual alcalde, el socialista Francesc Sabanés. En un escrit a les xarxes socials, les tres regidores d'Acord per Ribera d'Ondara, una llista associada a ERC, justifiquen la necessitat de canviar el govern en minoria del PSC per mala gestió.

D'aquesta manera desafien la direcció del partit republicà, que ja havia anunciat mesures contundents contra qui pacti amb formacions d'extrema dreta, com la de la ripollesa Sílvia Orriols. Segons ha sabut Catalunya Ràdio, la direcció republicana ha iniciat ja els tràmits per expulsar del partit la portaveu del grup municipal, l'única que hi milita. El primer pas és la suspensió de militància. 

El municipi de la Segarra té 456 habitants (Ribera d'Ondara)

La portaveu dels republicans a Ribera d'Ondara, Elisabet Jové, defensa el seu posicionament en clau local i assumeix les conseqüències polítiques que el seu gest tindrà:

"Si ens expulsen, doncs ens expulsen. Nosaltres estem aquí per mirar pel poble, i si tenim la possibilitat de fer fora aquest alcalde que molta gent ja no vol, potser ho farem."


Les diferències entre ERC i Aliança Catalana

De moment, qui es mira la polèmica com a espectador a l'espera de com evolucionen les coses és l'alcalde de Ribera d'Ondara, Francesc Sabanés, del PSC. Alerta que "ningú no entendria" un pacte d'aquestes característiques, atès que els dos partits, Esquerra i Aliança Catalana, han evidenciat en públic les seves diferències profundes. "És bastant surrealista, tot plegat", conclou.

Justament, hores abans, el conseller d'Interior, el republicà Joan Ignasi Elena, havia retret a Junts per Catalunya que, a parer seu, vinculi delinqüència i immigració quan defensa el pacte amb el PSOE per cedir a Catalunya competències en aquest últim àmbit.

En una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", el conseller va assegurar que el secretari general de Junts, Jordi Turull, fa un determinat discurs perquè tem que el partit de Sílvia Orriols els prengui vots.

Sigui com sigui, els termes de la possible moció per fer fora Sabanés encara no estan tancats i caldrà veure si tot plegat es confirma, o no, els pròxims dies.

ARXIVAT A:
Extrema dretaERC
Anar al contingut