Agent del cos dels Mossos d'Esquadra
Agent del cos dels Mossos d'Esquadra

Zoido envia una carta als Mossos i els recorda l'"obligació d'acatar ordres"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha enviat una carta a Mossos d'Esquadra i als agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil a Catalunya després de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. El text, escrit en català i castellà, demana col·laboració i coordinació als diferents cossos policials de cara a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

Destaca que abans d'arribar a la situació actual, han passat moments difícils i els agraeix que davant de l'adversitat hagin demostrat seny i capacitat de sacrifici. Afegeix que s'esforçarà perquè la col·laboració i el respecte a les respectives competències serveixi per garantir la convivència pacífica i en llibertat de la societat catalana.

"Us recordo, policies nacionals, guàrdies civils i mossos d'esquadra, la vostra obligació d'acatar ordres, garantir els drets i llibertats de tots i complir amb els mandats recollits a la Constitució i l'Estatut"

També destaca que els Mossos "tornaran a ser la policia de tots els catalans" i seguiran disposant de la confiança de jutges i fiscals per continuar exercint com a policia judicial.

També té paraules de reconeixement per al nou responsable dels Mossos, Ferran López, i destaca que aviat es posarà en contacte amb ell de cara a continuar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

"Conec des de fa temps Ferran López i molt aviat podré parlar directament amb ell dels reptes que tenim a l'horitzó per recuperar en la seva integritat la Constitució i l'Estatut"

Juan Ignacio Zoido assegura que la tasca dels cossos policials sempre serà difícil i que aquesta nova etapa també ho serà, però que l'objectiu és garantir la normalitat democràtica fins al dia de les eleccions. I acaba la carta recordant l'obligació dels policies d'acatar ordres i complir la Constitució i l'Estatut a la vegada que es compromet a donar les millor ordres.
 


El "dolor" dels policies i guàrdies civils

La carta també parla als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que són a Catalunya. Diu que han viscut una situació molt dolorosa i que s'han comportat exemplarment:

"Per assolir aquests reptes és també imprescindible la tasca de tots vosaltres, els policies nacionals i guàrdies civils. Abans m'he referit al dolor que heu suportat en alguns carrers de Catalunya, mostrant sempre un comportament exemplar, però també us vull recordar el que tota la societat espanyola sap: sou la columna vertebral de la seguretat i de la llibertat de tots nosaltres"

Errors en català

La carta que ha enviat el Ministeri de l'Interior té també versió en català. Hi ha, però, alguns errors de traducció. Entre d'altres, la carta la firma el "ministre del Interior", malgrat que en el text està ben escrit en diverses ocacions. En altres punts es pot veure com el traductor ha jugat males passades de concordança i de sentit en algunes frases:


Una altra peculiaritat de la carta és que Zoido lloa la feina dels agents i de les seves "dones, fills i pares":

"Us agraeixo a tots la fortalesa demostrada i a les vostres dones, fills i pares vull traslladar la meva estimació i afecte per la seva admirable compressió"

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut