Zoido diu que cal "impedir que es falti al respecte" als agents (EFE)
Zoido diu que cal "impedir que es falti al respecte" als agents (EFE)
Madrid

Zoido afirma que els reforços policials es quedaran a Catalunya "mentre calgui"

El ministre de l'Interior ha explicat al Congrés que el seu govern adoptarà "totes les mesures legals" per "impedir que es falti al respecte" als agents

RedaccióActualitzat

El govern espanyol està disposat a mantenir el gran contingent policial que hi ha a Barcelona més enllà de l'1-O. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha advertit aquest dimecres, a la sessió de control al Congrés, que els reforços de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia es quedaran a Catalunya "mentre calgui per garantir que es compleixi la llei". Zoido ha assegurat també que el seu govern adoptarà "totes les mesures legals" per "impedir que es falti al respecte" als agents i que es controli els seus moviments.

Segons el ministre, els agents estan destinats a Catalunya per "vetllar per la convivència pacífica de tots els catalans".

"Farem i complirem totes les delegacions que la fiscalia ens encomani perquè el govern ha de vetllar pels drets dels catalans que volen continuar sent catalans i espanyols."

El ministre de l'Interior s'ha queixat dels problemes que tenen la Guàrdia Civil i la Policia per fer la seva feina:

"És intolerable que es dificulti la feina dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, que s'atempti contra els seus vehicles, que es demani que s'informi dels seus moviments, que se'ls tracti com a enemic quan són servidors públics que garanteixen el lliure exercici dels drets. (...) Prendrem totes les mesures legals per impedir que se'ls falti al respecte i perquè es dificulti en la mesura del possible qualsevol atac contra la seva dignitat, la seva llibertat i els moviments que hagin de fer en el compliment del seu deure."

 

 

Sáenz de Santamaría: "L'única unilateralitat és la de 47 milions d'espanyols"

Mentrestant, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, avisa que, davant la possibilitat que hi hagi una declaració unilateral d'independència (DUI) a Catalunya, "l'única unilateralitat que hi pot haver és la de 47 milions d'espanyols". La vicepresidenta ho ha dit aquest matí en resposta a una pregunta del líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Sáenz de Santamaría ha destacat la unitat de les forces constitucionalistes en defensa de la legalitat i la sobirania de l'estat espanyol.

"Hem de continuar units a partir d'ara. No hi ha separació a les bancades quan tots representem la sobirania nacional que es vol conculcar. Les nostres diferències són matisos quan l'important és la defensa de tots."

La sessió ha tingut moments de tensió, amb desqualificacions a Rufián, unes desqualificacions que han fet que tant ell com Jordi Tardà abandonessim l'hemicicle.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut