Gabriel Rufián en el moment de marxar de l'hemicicle del Congrés (EFE)
Gabriel Rufián en el moment de marxar de l'hemicicle del Congrés (EFE)
Madrid

Rufián i Tardà marxen de la sessió de control al Congrés enmig de desqualificacions

El ministre de Justícia justifica l'operatiu policial i judicial perquè a Catalunya hi ha coaccions, amenaces i violacions de les llibertats

RedaccióActualitzat

Tensa sessió de control al Congrés dels Diputats al govern espanyol, amb l'absència de Rajoy, marcada sobretot pel desplegament policial a Catalunya. Rufián i Tardà, d'Esquerra, han abandonat l'hemicicle després de qüestionar la gestió del ministre de Justícia. 

 

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha justificat l'operatiu policial i judicial perquè a Catalunya, diu, hi ha coaccions, amenaces i violacions de les llibertats. Català s'ha referit a l'1-O després de la intervenció de portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián.

Gabriel Rufián: "El referèndum d'autodeterminació de diumenge no demana independentistes. Anar a votar aquest dia no et fa independentista. Per aquest ordre, et fa demòcrata, et fa valent i et fa antifeixista."

Rafael Catalá: "Hi ha persones a qui estan pintant la façana de casa seva o de la seva botiga. I vostè ha vingut a parlar i a defensar els drets i la independència dels jutges i dels fiscals enfront d'aquells que es manifesten i els volen fer 'escraches' per condicionar-los i coaccionar-los. Això és el que està passant a Catalunya aquests dies. Coaccions, amenaces, violacions de les llibertats dels ciutadans. I a vostè sembla que això no el preocupa tant."

Després de la seva pregunta al govern espanyol i d'escoltar la resposta del ministre, Rufián ha abandonat l'hemicicle juntament amb el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà. Alguns dels diputats li han dit a Rufián que renunciï també al sou que li abona la cambra. "La nòmina, la nòmina", han cridat alguns diputats, i "tonto útil", ha dit un d'ells, mentre el portaveu adjunt i Tardà marxaven de la sala.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut