Barcelona

Xavier Bosch guanya el premi Ramon Llull amb l'obra "Algú com tu"

La novel·la és una història "sobre la força perdurable de l'amor"

Actualitzat

L'escriptor Xavier Bosch ha guanyat la 35a edició del Premi Ramon Llull, el guardó més important de les lletres catalanes, dotat amb 60.000 euros, per l'obra "Algú com tu". La novel·la és una crònica de la reconstrucció de la història d'amor entre Paulina Homs i Jean-Pierre Zanardi, segons ha informat aquest divendres Editorial Planeta. L'obra, que transcorre entre París i Barcelona, és una història "sobre la força perdurable de l'amor".

El lliurament del premi previst per al dia 3 de febrer, es va ajornar per la mort de l'editor José Manuel Lara Bosch. La novel·la serà publicada finalment el 4 de març en català, castellà i francès.

Xavier Bosch (Barcelona, 1967), periodista de dilatada trajectòria, va guanyar el premi Sant Jordi el 2009 amb "Se sabrà tot", que va suposar l'inici d'una trilogia que té com a protagonista el periodista Dani Santana, que investiga casos d'actualitat com la corrupció en les empreses farmacèutiques, la màfia a Catalunya o l'incendi del Liceu. Les dues novel·les que l'han completat són "Homes d'honor" (2012) i "Eufòria" (2014).

Anteriorment, també havia publicat els reculls de contes "Jo, el simolses" (1992) i "Vicis domèstics" (1998), i la novel·la juvenil "La màgia dels reis" (1994).

El jurat en aquesta ocasió estava format per Antoine Caro, en representació d'Éditions Robert Laffont, Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales, que actua com a secretari amb vot.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut