El líder de Vox, Santiago Abascal, la nit de les eleccions andaluses (ACN)
El líder de Vox, Santiago Abascal, la nit de les eleccions andaluses (ACN)

Vox, desigual a Espanya, testimonial a Catalunya

RedaccióActualitzat

Les dades de l'últim baròmetre del CIS de 2018, que s'ha fet públic aquest divendres, permeten oferir una radiografia aproximada de quins són els territoris que donarien més suport a l'extrema dreta.

Segons el baròmetre de desembre, les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla serien, de llarg, els indrets on Vox aplegaria més suport, amb un 20 per cent. A distància seguirien Castella-la Manxa (7,5 per cent) i Cantàbria i La Rioja (5 per cent).

Encara amb suports destacats, se situarien comunitats molt poblades i amb més escons en joc, com ara Andalusia (4,6 per cent) -on el 2 de desembre Vox va obtenir representació parlamentària per primera vegada-, Madrid (4 per cent) i el País Valencià (3,9 per cent).

 

 

Aragó i Múrcia (1,2 per cent), Galícia (1 per cent) i Catalunya (0,9 per cent) són els territoris on Vox obtindria menys vots.

Cal tenir present, però, que les dades sobre les diferents comunitats autònomes no són equiparables a les del conjunt d'Espanya, perquè es refereixen a la intenció de vot calculada sobre el cens, i no pas sobre el nombre final de votants.

 

El cap de llista de Vox a Andalusia, Francisco Serrano, durant la sessió de constitució del Parlament andalús (EFE)

ARXIVAT A:
EleccionsVoxSantiago Abascal
Anar al contingut