Així es veu en 3D l'interior d'una de les 22 esglésies del romànic del Ripollès
Així es veu en 3D l'interior d'una de les 22 esglésies del romànic del Ripollès

Visitar una església tancada: així es veuen en 3D 22 joies romàniques del Ripollès

Visitar el romànic del Ripollès en 3D serà possible a partir d'aquest estiu

Actualitzat

El Ripollès és una de les zones amb més concentració de patrimoni romànic d'Europa. Moltes d'aquestes esglésies romàniques de la comarca acostumen a estar tancades bona part de l'any; però, ara, un projecte 3D permetrà visitar-ne 22 de manera virtual.

El recorregut virtual permetrà explorar els racons de cada un dels temples des de casa o des de la mateixa entrada de l'edifici, on es col·locaran codis QR perquè els visitants en puguin veure l'interior a través de dispositius mòbils. De fet, un dels principals objectius del projecte és difondre el patrimoni entre els turistes i excursionistes que visitin el Ripollès.

L'equip tècnic que està gravant les esglésies ens ha mostrat com es veuran les imatges en tres dimensions des del mòbil:

 

Anna Armengol, directora executiva de l'empresa Trimersiva, explica que ha gravat aquestes esglésies amb una càmera que escaneja tant l'interior com l'entorn exterior dels temples. Fa servir una tecnologia que permet veure-les exactament tal com són.

"No volem veure cap afegit, ni Photoshop, ni calibrar la llum ni res, perquè el que és maco d'aquest patrimoni és veure'l tal com és amb les seves humitats i la seva pedra."


Sant Julià de Tregurà, Sant Cristòfol de Beget o la Mare de Déu de les Neus d'Espinavell són algunes d'esglésies que formen part del projecte, finançat amb fons europeus, un projecte que ha implicat diverses administracions i tres bisbats.

Interior de l'església de Santa Magdalena de Puigsac
Interior de l'església de Santa Magdalena de Puigsac (ACN/Lourdes Casademont)

La idea del projecte és que el visitant pugui posar en valor tot això perquè pugui gaudir de la natura, pugui fer rutes i al mateix temps tot el patrimoni que vagi trobant al seu voltant el pugui visualitzar. Aquest recorregut virtual es podrà fer a partir d'aquest estiu.
 

 

ARXIVAT A:
Patrimoni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut