El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, a l'exterior del Tribunal d'Apel·lació de Gant
El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, a l'exterior del Tribunal d'Apel·lació de Gant

Valtònyc: "Lluitàvem per la independència i ara lluitem perquè posin Netflix en català"

El raper mallorquí celebra la sentència belga que dificulta la seva extradició i reconeix que va plorar quan la va saber

RedaccióActualitzat

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, reivindica la lluita des de l'exili després que la justícia belga hagi declarat inconstitucional la llei d'injúries a la Corona arran del seu cas.

En declaracions al programa "Preguntes freqüents", de TV3, Valtònyc ha lamentat la falta d'unitat independentista, que ha atribuït als partidismes.


El raper ha tirat de sarcasme per dibuixar la situació actual de la política a Catalunya: "Quan vaig arribar aquí lluitàvem per la independència i ara lluitem perquè posin Netflix en català". Valtònyc fa referència a la negociació sobre el blidatge del català a la llei de l'audiovisual.


Missatge a l'esquerra espanyola: "Fa vergonyeta"

El raper també ha carregat contra els partits d'esquerra per no haver reconegut públicament l'avenç en la defensa dels drets fonamentals que suposa la sentència del Tribunal Constitucional belga: "Espanya avança cap al segle XVII i Bèlgica avança cap al segle XXI".

"Polítics i activistes que es diuen republicans i internacionalistes s'han estimat més estar per les bajanades dels Kitkat i les Oreo que no tenen res a veure amb els drets fonamentals i no han fet ni una piulada."

Valtònyc fa referèncie a la proposta del ministre de Consum i líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, de prohibir la publicitat de dolços el mateix dia de la decisió del TC belga: "Fa molta vergonyeta".


"Vaig plorar"

Arenas ha explicat també la part més personal de la sentència. Reconeix que va plorar per primer cop en tres anys i mig, des que és a l'exili:

ARXIVAT A:
BorbonsMonarquiaIndependència
Anar al contingut