Vacunació massiva a la comunitat filipina de Barcelona aprofitant una celebració

Salut vol accedir als col·lectius amb un nivell més baix de vacunació, persones que no tenen targeta sanitària o altres que topen amb barreres idiomàtiques

RedaccióActualitzat

Durant la campanya de vacunació de la Covid s'ha constatat que l'accés d'alguns col·lectius a la vacuna és més baix que la mitjana o, fins i tot en alguns casos, molt minoritari.

Això passa, per exemple, entre la comunitat filipina. Per això, Salut ha organitzat aquest dissabte una vacunació massiva al barri del Raval de Barcelona adreçada principalment a aquesta comunitat. S'ha aprofitat que la comunitat filipina de Barcelona s'ha aplegat per celebrar el Dia de la Independència de les Filipines.

Els assistents a la trobada, a banda de poder degustar plats tradicionals filipins, també ho han celebrat amb una vacunació massiva.

Salut ha organitzat una vacunació massiva al barri del Raval de Barcelona adreçada a filipins majors de 40 anys
Salut ha organitzat una vacunació massiva al barri del Raval de Barcelona adreçada a filipins de més de 40 anys (Conselleria de Salut)

Ha estat el primer cop que la vacunació s'ha planificat perquè coincidís una vacunació massiva amb la celebració d'una comunitat. Una vacunació destinada als més grans de 35 anys i, sobretot, a aquells que no poden demanar cita prèvia perquè no tenen targeta sanitària. Diferents entitats de la comunitat filipina s'han bolcat en l'organització i han proporcionat voluntaris per informar les persones que podien vacunar-se.

Amb aquesta iniciativa, Salut vol arribar a persones que no estiguin connectades amb els mitjans de comunicació i que puguin trobar-se amb barreres idiomàtiques.

Els vacunats aquest dissabte a la Facultat de Geografia de la UB han rebut la vacuna monodosi de Janssen
Els vacunats aquest dissabte a la Facultat de Geografia de la UB han rebut la vacuna monodosi de Janssen (Conselleria de Salut)

Ciutat Vella és una de les zones on, a hores d'ara, hi ha una cobertura de vacunació més baixa. Per això, amb campanyes com aquesta s'intenta revertir la situació.

Unes 700 persones s'han acostat a la Facultat de Geografia de la UB, on personal del CAP Raval Nord els ha posat la vacuna monodosi de Janssen. Hi han pogut acudir sense cita prèvia els que estan dins de les franges d'edat actualment obertes, fins i tot aquells que no disposen de targeta sanitària.

Centenars de filipins s'han vacunat aprofitant la celebració del Dia de la Independència de les Filipines
Centenars de filipins s'han vacunat aprofitant la celebració del Dia de la Independència de les Filipines (Conselleria de Salut)

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut