Urdangarin en una compareixença al jutjat
Urdangarin en una compareixença al jutjat

Urdangarin obté el segon grau penitenciari

Ja podrà demanar el primer permís però, segons el reglament, no en podrà gaudir fins a finals de l'any vinent

Actualitzat

Iñaki Urdangarin, marit de la infanta Cristina i cunyat del rei Felip VI, ha obtingut el segon grau a la presó de Brieva, Àvila, on compleix condemna de 5 anys i 10 mesos pel cas Nóos des del 18 de juny. Aquesta classificació l'obtenen la majoria de presos i s'estableix dos mesos després d'ingressar a presó.

L'obtenció del segon grau, que ha avançat el diari "El confidencial", no implica cap permís penitenciari. El cunyat del rei ja podrà demanar el primer permís però, segons el reglament, no podrà fer la primera sortida fins que hagi complert una quarta part de la condemna que li va imposar el Tribunal Suprem.

Així, si se segueixen els tràmits habituals, no tindrà cap permís fins a finals de 2019, però hi ha una excepció.

En principi, també, fins que no compleixi la meitat de la condemna no podrà obtenir el tercer grau, que permet disposar d'un règim de semillibertat.

Iñaki Urdangarin està tancat en un mòdul de la presó de dones de Brieva, a Àvila, però aïllat de la resta de les internes.

 

 

El sistema judicial li va donar la possibilitat d'escollir qualsevol presó espanyola, i Urdangarin es va inclinar per Brieva. En aquesta presó també va complir condemna Luis Roldán, director general de la Guàrdia Civil de l'època de Felipe González.

És un centre penitenciari per a dones, però té un pavelló especial per a homes en què Urdangarin hi està sol. Aquest pavelló disposa de cinc cel·les, pati, menjador propi i sales de vis a vis.

En la banda femenina d'aquesta presó també hi ha hagut recluses famoses: és el cas de l'etarra Idoia López Riaño, coneguda com "La Tigresa", o també l'ex-tinent d'alcalde de Marbella Isabel García Marcos, condemnada pel cas Malaia.

 

Notícia relacionada: Urdangarin es va treure en 2 cursos una doble titulació de 5 anys a ESADE

 

Anar al contingut