Barcelona

Uns 250 passatgers amb destí a Cancún es queden tancats quatre hores en un avió al Prat

Uns 250 passatgers que havien de sortir de l'aeroport del Prat amb destí Cancún han començat les vacances amb mal peu. Havien de marxar cap a Mèxic amb un vol d'Iberworld, però no han pogut perquè una de les portes d'emergència no tancava bé. Han estat més de quatre hores tancats a l'avió, que estava subcontractat a Air Berlín. El comandant de l'aparell ha decidit que si baixaven 50 passatgers marxarien, però no s'ha pogut convèncer prou gent. Finalment els han obligat a baixar a tots i han hagut de passar la nit en un hotel. Ja està previst que tots surtin cap a Cancún 24 hores després del que tocava.

Actualitzat

Segons amplia el diari "El Periódico", el destí de l'avió va dependre durant unes hores dels passatgers. La porta d'emergència avariada afectava una cinquantena de viatgers. El problema era prou lleu per poder-se enlairar, però la tripulació patia per si en cas d'emergència el dispositiu que fa saltar la porta fallava. Finalment, el comandant de l'avió va decidir que, si 50 persones baixaven de l'avió, podrien enlairar-se amb els altres 200. La companyia oferia una compensació de 300 euros i l'allotjament, el sopar i la seguretat que sortirien l'endemà després de passar per Madrid.

Les paraules del comandant van convèncer una trentena de persones, però no van ser suficients. Segons explica el diari, la tripulació va arribar a proposar un sorteig o que marxessin els passatgers més pròxims a la porta, però no hi va haver acord. A les set del vespre, es va donar el vol per perdut i la Guàrdia Civil va desallotjar els passatgers.

Anar al contingut