Indignació entre els estudiants filipins per una "tradició" que ja ha provocat desenes de morts (EFE/EPA/Francis R. Malasig)

Universitaris contra els morts per novatades a les Filipines: "Hem d'aturar aquests actes bàrbars"

Un grup d'estudiants s'han manifestat despullats a la Universitat de Manila després d'una nova pallissa mortal a un jove, el febrer passat

Estudiants de la Universitat de les Filipines (UP) han decidit manifestar-se despullats pel campus de la facultat, al nord de la capital, Manila, per reclamar la fi de les novatades violentes, massa freqüents en aquest país.

La protesta arriba després que un estudiant de 24 anys, Mathew Salilig, morís el 19 de febrer passat en un d'aquests rituals d'iniciació. Set membres del grup estudiantil Tau Gamma Phi, de la Universitat d'Adamson de Manila, el van apallissar fins a causar-li la mort.

Els presumptes autors dels fets ja estan imputats i ara s'enfronten a penes de fins a 40 anys de presó. I és que a les Filipines les novatades estan prohibides per llei des del 1995, tot i que es continuen fent. Prova d'això és que en aquest segle ja han mort una cinquantena d'alumnes per culpa d'aquesta pràctica.

I és que les germandats universitàries són molt populars a les Filipines, fins al punt que els dos últims caps d'estat del país van formar part d'una en la seva joventut.

La cursa reivindicativa ha aixecat gran expectació al campus de la Universitat de les Filipines (EFE/EPA/Francis R. Malasig)

Un dels representants de la germandat Alpha-Omega-Phi, convocant de la iniciativa, s'ha expressat contundentment:

"Estudiants, professors i membres de les germandats universitàries hem d'aturar ja aquests actes bàrbars que anomenem novatades."

Els participants en l'acció, una setantena, a més d'anar despullats, també anaven emmascarats per mantenir-se en l'anonimat. Cal recordar que les Filipines és un país de valors molt conservadors on veure un cos nu és ben poc habitual.

 

ARXIVAT A:
UniversitatÀsia
Anar al contingut