L'Unicef alerta que la meitat dels adolescents al món pateixen violència dels companys

Actualitzat

La meitat dels adolescents al món pateixen violència per part dels seus companys a l'escola o en el seu entorn escolar. Són 150 milions de joves, segons un informe de l'Unicef.

El document també destaca que l'assetjament i les baralles són la causa que molts joves d'entre 13 i 15 anys deixin els estudis.

Aquesta realitat afecta l'aprenentatge i el benestar dels estudiants, tant als països pobres com als rics.

Henrietta H. Fore,directora executiva de l'Unicef, diu:

"Cada dia, molts estudiants, ja sigui en persona o a través d'internet, afronten una sèrie de perills, amb baralles, pressió perquè formin part de bandes o intimidació en forma de disciplina violenta, assetjament sexual o violència armada. Aquestes situacions afecten el seu aprenentatge a curt termini, i a la llarga els poden provocar depressió i ansietat, i, fins i tot, conduir-los al suïcidi. La violència és una lliçó que no es pot oblidar i que cap infant hauria d'aprendre."

L'informe situa Espanya com a tercer país amb l'índex més baix de violència a les aules entre els joves, tot i que mostra que gairebé el 17% dels adolescents d'entre 13 i 15 anys han manifestat que ha viscut assetjament escolar.


L'Unicef proposa una sèrie de mesures urgents per acabar amb la violència a les escoles, com:

- aplicaer polítiques per protegir els estudiants de la violència a les escoles

- reforçar les mesures de prevenció i resposta a les escoles

- instar les societats i les persones que donin suport als estudiants a l'hora de denunciar casos de violència i treballar per canviar la cultura a les aules, a la societat i a la comunitat

- invertir en solucions provades que ajudin els estudiants i les escoles a mantenir-se segurs

- recopilar més informació, desglossada, sobre violència contra els infants a l'escola i a l'entorn escolar, i compartir aquestes dades

ARXIVAT A:
Educació BullyingAssetjament escolar
Anar al contingut