Prestatges amb begudes ensucrades en un supermercat
Prestatges amb begudes ensucrades en un supermercat

Una llauna de refresc pot contenir més de 8 terrossos de sucre

RedaccióActualitzat

Fa relativament poc que la nostra societat es qüestiona el consum de sucre sense mesura. De fet, un estudi publicat en una revista científica de referència l'any 1967 ha determinat les recomanacions de salut durant dècades.

El sucre, en el punt de mira

De sucre i de carbohidrats ja en consumim: la fruita i la verdura, tan recomanades, no són altra cosa que carbohidrats. I beneficiosos. Però cal el sucre que afegim a tantes coses i que no aporta res?

L'OMS recomana reduir la ingesta de sucres lliures. Quan parla de sucres lliures, l'OMS es refereix als afegits, però també als que estan presents, de manera natural, a la mel, els sucs o els concentrats de fruita.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, el consum de sucres lliures s'hauria de reduir a menys del 10% de la ingesta calòrica total, tant en els adults, com en els nens. Una reducció per sota del 5% de la ingesta calòrica total tindria beneficis addicionals per a la salut.

Muntanyes de terrossos de sucre

Sovint, però, no som conscients de la quantitat de sucre que hi ha als productes que consumim amb freqüència.

Un fotògraf madrileny ha creat una web que ensenya d'una manera ben gràfica el contingut de sucre de begudes, iogurts, pastisseria industrial... Fa piles de terrossos de sucre al costat del producte. Una informació interessant per poder decidir. I, sovint, sorprenent.

 


 

Deu dies sense sucres afegits

Reduir aquest tipus de sucres aporta beneficis. Mariola Dinarès, realitzadora del programa "Popap" de Catalunya Ràdio, es va posar el repte d'estar deu dies sense prendre sucres afegits i després ho va explicar.

 

Anar al contingut