Una fuita de gas tòxic en un port de Jordània causa almenys 12 morts i 250 ferits

Un tanc d'emmagatzematge que contenia gas de clor ha caigut contra la coberta d'una embarcació i ha creat un enorme núvol de color groc

Redacció/AgènciesActualitzat

Fuita de gas en un port de Jordània. Almenys 12 persones han mort i més de 250 han resultat ferides aquest dilluns al port d'Aqaba, al sud del país, quan un tanc d'emmagatzematge ha caigut a la coberta d'una embarcació mentre el transportaven.

En el moment en què el contenidor s'estava carregant a l'embarcació, s'ha desprès i ha impactat en la coberta. Com a conseqüència de l'impacte, ha aparegut un núvol enorme de color groc que s'ha propagat per la zona mentre els treballadors del port se n'apartaven.

Les autoritats jordanes han assegurat que l'accident s'ha produït per un problema amb el cable de la grua que subjectava el contenidor.

Segons l'agència de notícies estatal Petra, el dipòsit contenia "gas de clor", altament tòxic. Equips d'emergència han acudit al lloc dels fets i han aïllat la zona.

Equips de seguretat, a l'exterior d'un dels hospitals on s'han traslladat ferits per la fuita de gas al port d'Aqaba
Equips de seguretat a l'exterior d'un dels hospitals on s'han traslladat ferits per la fuita de gas al port d'Aqaba (Reuters/Abraham Farajian)

Els més de 250 ferits per "asfíxia" han estat traslladats a hospitals de la zona i a altres centres habilitats per atendre els afectats.

"La fuita és molt lluny de les àrees residencials i la situació està sota control", ha assenyalat el governador de la província d'Aqaba, Mohammed al-Rafaia, a la televisió estatal. Tanmateix, les autoritats han demanat als habitants de la zona que tanquin les finestres i es quedin a casa fins que s'ha aconseguit controlar l'incident.

Unitats de la Defensa Civil han estat inspeccionant la zona i han començat a netejar tots els materials que han resultat contaminats pel gas.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut