Jerusalem

Una exsoldat israeliana publica al Facebook fotos on apareix humiliant presos palestins

Gran enrenou a Israel i crítiques del govern palestí després que una exsoldat israeliana ha publicat al seu perfil del Facebook unes fotografies on apareix rient davant d'uns presos palestins emmanillats i amb els ulls embenats. L'exèrcit israelià ha titllat de vergonyós el comportament de la noia, però ha dit que no té potestat per impedir la publicació de les fotos, perquè la jove ja ha acabat el servei militar. Tot i això, els militars han anunciat que la jove no serà convocada per fer el servei de reserva i que serà degradada del rang de sergent.

Actualitzat
Pel govern palestí, les fotos formen part de les pràctiques diàries dels soldats israelians als punts de control, des d'on maltracten físicament i psicològicament els palestins. A més, consideren que reflecteixen la mentalitat de l'ocupant, orgullós d'humiliar la seva gent.

Les fotografies han estat penjades per Eden Abergil en un àlbum titulat "L'exèrcit, el millor període de la meva vida" al seu perfil del Facebook, on hi ha comentaris dels seus amics de tipus sexual i vexatoris per als palestins. En un d'ells, un amic diu "se't veu molt sexi", al qual l'exsoldat respon "Em pregunto si ell [un dels presos] també és al Facebook. Hauré d'etiquetar-lo a la foto".

Abergil ha assegurat que està convençuda que no ha fet res mal fet i ha afegit que ha rebut amenaces de mort. A més, s'ha mostrat decebuda amb l'exèrcit israelià. Aquestes imatges s'afegeixen als milers de fotografies, publicades o no, i altres fets protagonitzats per soldats de lleva considerats humiliants per als palestins.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut